Dalić (© Reuters)
Dalić (© Reuters)

Zlatko Dalić vodi Hrvatsku i na EP 2024.

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 12:17

Selektor Vatrenih potpisao novi ugovor

Prvo ih je odveo na Mundijal u Rusiji, pa leta 2018. podigao do statusa planetarnog vicešampiona, potom skoro rutinski na Prvenstvo Evrope održano ove godine, a onda u dramatičnoj trci sa Rusima i u Katar 2022. Imali su i pre Zlatka Dalića Hrvati kontinuitet plasmana na velika takmičenja, ali sa sadašnjim selektorom očigledno imaju nešto više, zbog čega su čelnici tamošnjeg saveza odlučili da mu produže ugovor.

Dalić je u sredu jutro potpisao novi ugovor, po kome će viditi reprezentaciju do okončanja narednog Prvenstva Evrope, a ono je zakazano za 2024. u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Zahvaljujem predsedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu poverenja. Često sam isticao da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi državni tim je najveća privilegija koju trener može da ima i zato se nisam dvoumio kada mi je predložen nastavak saradnje“, istakao je Dalić.

Inače, Zlatko Dalić je prošlog meseca, postao najuspešniji selektor Hrvatske na obračunu plasmana na završne turnire velikih takmičenja. Mundijal 2022. biće mu treći. Po dva imaju Miroslav Blažević i Slaven Bilić, dok su Mirko Jozić, Oto Barić, Zlatko Kranjčar, Niko Kovač i Ante Čačić učestvovali samo na po jednom.

„Proteklih nekoliko meseci sam se uverio da smo na pravom putu, osećam u sebi veliku energiju i ambiciju da sa osveženom Hrvatskom nastavim da pravim velike rezultate i uveseljavam naš narod. Uveren sam u uspeh u kvalifikacijama za EURO 2024, a s obzirom na to da je domaćin Nemačka, uveren sam da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je neverovatan motiv za dalji rad“, dodao je Dalić.


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeZlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara