Zmajevi bljuju vatru sa Puačom: Preokret za treće mesto u Mozzart Bet Superligi

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.08.22. | 18:29

Voždovac trijumfom protiv Radnika vezao treću uzastopnu pobedu - 4:1

Nije baš sjajno Voždovac počeo sezonu. I kada su dolazili do trijumfa Zmajevi su to radili na teži način, uz poteškoće u ofanzivnoj igri. Ali deluje da je uprava kluba iz Zaplanjske pogodila centar mete kada je odlučila da šansu na klupi da perspektivnom stručnjaku sa stažom u omladinskoj školi Crvene zvezde Nikoli Puači. Sa njim na klupi Zmajevi su počeli da bljuju vatru i igraju jako, jako lep fudbal.

Istina pobeda nad Radnikom (4:1) ide u kategoriju očekivanih. Međutim, sa Puačom na čelu Voždovac je došao do kontinuiteta i bar na kratko trećefg mesta na tabeli. Trenutno Voždovčani imaju bod više u odnosu na Vojvodinu (uz utakmicu više) što je svakako lep podatak za sve zaposlene u Zaplanjskoj.

Izabrane vesti

Posebno za novog trenera Nikolu Puaču, koji je od kada sedi na klupi Voždovac upisao tri pobede, uz gol razliku 7:2. Mučili su se povremeno Voždvočani, ali su pokazali da je stadion na Krovu njihovo gnezdo, s obzirom da tamo retko gube, izuzimajući mečeve protiv Zvezde i Partizana. Radnik, koji je u velikoj rezultatskoj krizi, imao je svoje momente, vođstvo, šansu na da na početku drugog poluvremena dođe do prednosti od 2:1. Ali kada se sve sabere Voždovac je izgledao mnogo fudbalski pismenije, lepše i što je u Srbiji jako bitno - brže Uz sve to pomenuti Nikola Puača je napravio sjajnu izmenu kada je u 60. minutu šansu ukazao Veljku Trifunoviću. Vezista je bio kreator pete ovosezonske pobede Voždovca u Mozzart Bet Superligi. Direktno je asistirao Hajdinu za vodeći pogodak u 65. minutu, potom je sam uzeo loptu i iz mrtvog ugla rešio pitanje pobednika.

Vrlo izjednačeno prvo poluvreme gledali smo na Krovu. Voždovac je sa Pantovićem i Nikšom Vujanovićem kao krilnim igračima imao više loptu u posedu, lepe stvari u sredini je radio talentovani Ivezić. Međutim, teško su domaći dolazili do prilika. Radnik se opredelio za specijal ovdašnjih trenera, pa tako i Dragana Radojičića - dupli blok i čekanje kontri. Ne baš lepo za oko, ali ispravno gledajući dešavanja u uvodnoj fazi. Posebno, zbog detalja iz 34. minuta. Tada je Spasić dobio direktnu loptu iz dubine, pobegao Mijailoviću i Damjanoviću i potom lako pogodio dalji ugao.

Sve se odvijalo po želji ekipe sa juga Srbije. Upalila se gostima lampica u tom trenutku da mogu i do prve pobede u sezoni. Međutim, brzo je ugašena.

Voždovac je izbegao hod po nervozi, ekspresnim izjednačenjem. Bila je to tropotezna akcija, prava lekcija iz modernog fudbala. Pas u dubinu ka Panoviću, pa glavom ka napadaču Burmazu, koji je imao mirnoću da poravna rezultat.

Voždovac je igrao mnogo aktivnije u drugom delu. Mogli su Surdaličani prvi da udare, ali kada je Petrović prebacio gol iz lepe pozicije, bilo je jasno da će stići kazna. Domaćin je pritiskao, dobro je branio Ranđelović. Ali se kao Puačin ključni čovek pojavio Veljko Trifunović. Za svega pola sata iskreirao je dve akcije, za dva gola. Uz to bio tas koji je pravio razliku.

Za veliki rezultat Nikole Puače, pojačan pogotkom Japanca Sentokua.

 VOŽDOVAC - RADNIK 4:1 (1:1)

/Burmaz 42, Hajdin 65, Trifunović 73, Sentoku 90 - Spasić 34/

Beograd

Stadion: TC Stadion

Sudija: Novak Simović

VOŽDOVAC (4-3-2-1): Krunić 6,5 - Mijailović 6, 5, Damjanović 6,5, Milović 6,5, Hajdin 7 - Ajdinović 6 (od 60. Trifunović 7), Ivezić 6,5 (od 76. Purtić -), Đurišić 6 (od 76. Sentoku -) - Vujanović 6,5 (od 52. Marković 6,5), Pantović 6,5 - Burmaz 7 (od 76. Teodorović -).

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović 6,5 - Jezdimirović 5,5, Leandro 5,5 (od 67. Duronjić 5), Jokić 6, Stojanović 6 (od 75. Lukić -) - Oreščanin 6, Medić 5,5 (od 67. Marong 5) - Danoski 6, Nedeljković 5,5 (od 46. Kunić 5), Spasić 6 - Bogdanović 5,5 (od 46. Petrović 5).

Igrač utakmice: Veljko Trifunović (Voždovac).

MOZZART BET SUPERLIGA - 9.kolo

Utorak

Novi Pazar - Spartak Subotica 2:0 (1:0)

/Mijić 13, Nikčević 49p/

Napredak - Mladost GAT 1:0 (1:0)

/Šarić 21/

Vojvodina - Radnički Niš 3:0 (1:0)

/Baraj 22, Simić 51, Nikolić 82/

Sreda

Javor - Kolubara 0:1 (0:1)

/Filipović 24/

Voždovac - Radnik 4:1 (1:1)

/Burmaz 42, Hajdin 65, Trifunović 73, Sentoku 90 - Spasić 32/

TSC - Radnički u toku

20.00: (3.25) Partizan (3.20) Crvena zvezda (2.45)

Četvrtak

18.00: (1.53) Čukarički (4.10) Mladost (6.50)



tagovi

Nikola PuačaStefan HajdinDragan Radojičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara