Stefan Kovač na prošlom meču sa Voždovcem (©Star sport)
Stefan Kovač na prošlom meču sa Voždovcem (©Star sport)

Zmajevi se puštaju s Brda, bratski u Nišu

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.11.20. | 11:02

Gomila zanimljivih okršaja danas u Superligi

Poslednje kolo pred reprezentativnu pauzu. Šansa da klubovi materijalizuju sve dobro što su uradili u prethodnom periodu. A, niko nije uradio koliko Voždovac, koji će posle serije dobrih rezultata gostovanjem kod Čukaričkog zatvoriti ciklus izazovnih gostovanja (16.00).

Zmajevi su, naime, u proteklih pet kola osvojili 13 od mogućih 15 bodova, iako su za rivale imali redom Radnički, Mačvu, pa Spartak, Proleter i TSC. I samo im je Proleter odoleo. Sad je na redu Čuka, koja je u duelima sa istih tih pet klubova osvojila svega četiri boda. Međutim, izabranici Dušana Đorđevića su u sudarima s Voždovcem na Banovom brdu vezali čak pet pobeda, a svaka je došla uz bar tri gola. Manje od toga ove sezone na Brdu videli smo samo u Čukinoj pobedi nad OFK Bačkom. S druge strane, Voždovac na strani nije zatresao samo mrežu Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Bek Brđana Nikola Ćirković za Voždovac je odigrao 118 mečeva, a sa Dušanovca je i stigao na Banovo brdo pre nešto manje od godinu i po dana. Ipak, u trenutnom sastavu Zmajeva gotovo da nema igrača koji su tada sa njim delili svlačionicu.

"Voždovac se mnogo promenio. Većina igrača iz perioda kada sam ja bio tamo je otišla. Sad su se vratili Putinčanin i Gajić, kapiten Nišić je takođe bio kad i ja. Dosta dobro igraju, mlada su ekipa, trener Jovann Damjanović ih je dobro 'namestio'. Gaje napadački stil igre, dosta se razlikuju u odnosu na prošlu godinu. Radujemo se otvorenom fudbalu, na gol više, biće veoma dobra utakmica. Sa druge strane, nadam da neću imati muka, da ćemo uspostaviti kontrolu meča i da ću imati prilike i da odem napred. Pobeda protiv Voždovca bi nam zaista mnogo značila", istakao je Ćirković za klupski sajt.

Tim sa Brda trenutno zauzima sedmu poziciju sa 22 osvojena boda na 13 utakmica, dok su Zmajevi peti sa bodom više. Čuka je posle dva vezana poraza, ostala neporažena na tri poslednje utakmice i deluje sve bolje, dok je Voždovac poslednjih šest utakmica bez neuspeha, računajući i Kup.

"Očekuje nas ozbiljan protivnik koji ima velike ambicije. Igraju ofanzivni fudbal, imaju individualni kvalitet, konstantno su u vrhu srpskog fudbala i verujem da će to i pokazati. Mi iz kola u kolo podižemo formu, igramo ozbiljan fudbal, ali uvek ima prostora da budemo kvalitetniji i bolji u svim segmentima, tako da nema opuštanja", poručio je Jovan Damjanović, kormilar Voždovca.

U dobroj formi je i novosadski superligaš Proleter. Tim Branka Žigića neporažen je još od avgusta, pa je svakako favorit protiv Napretka, iako su se Čarapani uspravili u poslednje vreme. Proleter je, posle Crvene zvezde, primio najmanje golova u dosadašenjem delu šampionata, samo devet i to je dodatni pokazatelj koliko zahtevan posao čeka ekipu Gorana Stevanovića. Zbog parnih kartona u Novom Sadu popularni Plavi neće moći da računa na Miloša Milovanovića, ali mu se u konkurenciju vraća Jovan Marinković, koji je odradio suspenziju posle isključenja u Šapcu. I dalje su odsutni napadač Marko Mrkić, tek mu predstoji operacija i vezista Jovan Rašković, kao i još na početku sezone operisani golman Mladen Živković.

TSC u još jednom interesantnom okršaju dočekuje lučansku Mladost u Senti. Sastav iz Bačke Topole je posle 13 rundi 11. na tabeli sa 18 osvojenih bodova, dok je Mladost trenutno 9. sa 21 bodom. Odbrambeni igrač TSC-a Marko Petković istakao je da nije zadovoljan rezultatom u prethodnim utakmicama.

"Mladost je iskusna i uigrana ekipa koja već godinama igra zajedno i sigurno neće biti nimalo lak rival. Mi smo trenutno u donjem delu tabele, a ne zaslužujemo da budemo tako rangirani. Ne pretimo nijednoj ekipi i svesni smo da nas čeka teška utakmica, ali pokušaćemo da damo maksimum i da se vratimo u pobednički kolosek", rekao je Petković.

Što se tiče ostalih mečeva, Mačva je vezala već šest poraza, pa bi Javor, osokljen minimalcem protiv Radničkog iz Niša, mogao da pojuri prvu pobedu na strani još od 15. avgusta. Radnički inače čeka Radnik, bratski okršaj u bukvalnom smislu, Nišlije su svakako favoriti. Mada ne koliko i Novi Pazar protiv Zlatibora, pa čak i OFK Bačka protiv Rada, koji je izgubio svih sedam gostovanja uz gol-razliku 4:19.

SUPERLIGA - 14. KOLO

Petak

Metalac – Vojvodina 3:3 (1:1)

/Katanić 33, Arambašić 85, Grbović 90+2 - Mrkaić 17, Čović 73, Đuričin 78/

Subota

14.00: (2,10) Novi Pazar (3,20) Zlatibor (3,80)

14.00: (2,05) OFK Bačka (3,35) Rad (3,80)

14.00: (1,72) Proleter NS (3,60) Napredak (5,20)

16.00: (1,57) Radnički (3,90) Radnik (6,25)

16.00: (3,35) Mačva (3,20) Javor (2,25)

16.00: (1,82) TSC (3,50) Mladost (4,60)

16.00: (1,80) Čukarički (3,50) Voždovac (4,70)

18.00: (4,70) Spartak ŽK (3,50) Partizan (1,80)

Nedelja

19.00: (1,15) Crvena zvezda (8,50) Inđija (15,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Superligafk voždovacČukaričkiTSC Bačka TopolaMladost LučaniNapredak KruševacProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara