Zna Juve da postigne i šest golova, posebno kad ga rano naljutite (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 23:08

Ubedljivo slavlje Stare dame u osmini finala Kupa Italije protiv Salernitane - 6:1

Promešao je karte Masimilijano Alegri pred utakmicu osmine finala Kupa Italije sa Salernitanom, zapoečeo je utakmicu bez Dušan Vlahovića, Filipa Kostića, Kenana Timotija Vee, Vestona Mekenija i Vojčeha Ščensnog, ali to nije smetalo Staroj dami da na prilično ubedljiv način stigne do četvrtfinala ge je čeka Frozinone - 6:1 (2:1).

Staru damu nije sputalo ni to što su gosti stigli do vođstva već u prvom minutu preko Ikvuemesija, čemu je prethodila greška Federika Gatija, već kao da je dodatno motivisala Alegrijev tim da iskoristi pozitivan psihloški trenutak u kojem se našla posle serije dobrih rezultata u poslednje vreme.

Izabrane vesti

Juventus prilično dugo nije bio ovako ubedljiv, tačnije više od pet golova poslednji put je postigao u februaru 2018. godine kada je savladao Sasuolo sa 7:0.

Juventus je do preokreta na večerašnjoj utakmici stigao već do 35. minuta, zahvaljujući golovima Fabija Miretija i Andree Kambijasa, a onda je u drugom poluvremenu sa još tri pogotka stigao do prilično ubedljivog trijumfa. Mladi Kabijaso je kod Miretijevog gola u 12. minutu odlično spustio loptu glavom sa druge stative, dok je kod njegovog gola odlično reagovao nakon što mu je Danilo prebacio loptu na drugu stativu.

Treći gol Stare damne u 54. minutu ponovo je stigao nakon kornera i rikoešta, a u gužvi se najbolje snašao Danijele Rugani i iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu.

Alegri nije želeo da mu ekipa spusti loptu sa gasa, već je u 66. minutu na teren poslao Veu i Jildiza, a deset minuta Kasnije i Vlahovića, dok se u samom finišu na terenu našao i Kostić.

Vrlo zapaženom Federiku Kijezi se nije dalo da postigne gol, ali je uradio mnogo posla ove večeri, a bio je najzaslužniji i za auto-gol Dilana Brona u 75. minutu utakmice.

Ipak, najbolji momenti meča sačuvani su za kraj. Prvo je Jildiz promešao čitavu desnu stranu odbrane Salernitane u 88. minutu i zakucao loptu u bliži ugao gola Vinćenca Fjorila, dok je tri minuta kasnije viđen spektakularan pogodak Timotija Vee.

Amerikanac je prošao kroz vezni red gostiju u prvom minutu nadoknade, a onda sa nekih dvadesetak metara udaljenosti poslao projektil koji je od prečke završio u mreži indisponiranih gostiju.

Juventus nije mogao da poželi bolju uvertiru za nastavak sezone. Za samo tri dana gostujue ovom istom protivniku u Seriji A, a devet dana kasnije dočekaće Sasuolo na svom terenu.

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak

Milan - Kaljari 4:1 (2:0)

/Jović 29, 42, Traore 50, Leao 90+1 - Aci 88/

Sreda

Atalanta - Sasuolo 3:1 (1:0)

/De Ketelare 24, 63, Mirančuk 71 - Boloka 90+5/

Roma - Kremoneze 2:1 (0:1)

/Lukaku 77, Dibala 85pen - Tsadjut 37/

Četvrtak

Juventus - Salernitana 6:1 (2:1)

/Mireti 12, Kambijaso 35, Rugani 54, Bron 75ag, Jildiz 88, Vea 90+1 - Ikvuemesi 1/



tagovi

SalernitanaKup Italije

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara