Dragan Stojković daje poslednje instrukcije igračima pred duel sa Kamerunom (©Starsport)
Dragan Stojković daje poslednje instrukcije igračima pred duel sa Kamerunom (©Starsport)

Znate da možete

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 23:29

Dobijali su Orlovi i teže utakmice od današnje sa Kamerunom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Dohe)

Bio je pakleno težak zadatak pobediti u Lisabonu. Drugog izbora osim trijumfa nije bilo. I Srbija je dobila utakmicu. Iako je maltene počela iz minusa.

Izabrane vesti

Nije bilo lako ni savladati u Oslu Norvešku, koja je bila u velikom naletu, motivisana da uskoči u A klasu Lige nacija kad već nije otišla na prvenstvo sveta. Pa je dobila Srbija i taj meč.

Neće biti lako ni sa Kamerunom. Dobra afrička selekcija, ali i pritisak imperativa pobede stajaće na ramenu Orlovima na Al Janub stadionu (11.00). Ali, znaju oni posle svih iskušenja koja su prošli i savladali u prethodnih godinu i kusur dana da i taj izazov mogu da pobede. Znaju i mogu.

Po rejtingu, Kamerun je najslabiji rival u grupi. Po težini utakmice, ova je najteža. Jer, posle nje nema popravnog. Nema druge šanse. Jedna od onih utakmica „Do or die“, što bi rekli Englezi ili „pukovnik il’ pokojnik“ po našem. Danas se mora biti hrabar, mora se biti agresivan, otresit, odlučan, do neba motivisan. Nema mesta za rezervisanost, uzdržanost, kalkulaciju, za bojazan. Jer, ko ne zna za strah, taj ide napred, kako reče Vojvoda Živojin Mišić.

Ponedeljak, 11.00: (5,00) Kamerun (3,50) Srbija (1,85)

Selektor Stojković u prve borbene redove šalje najjače snage, najbolje njegove vojnike. Jer, protiv Brazila je i mogao ponekog da prištedi, sada prostora za tako nešto nema. Mitrović, Kostić, Vlahović, Milinković-Savić, nisu sto odsto spremni, nisu na vrhuncu forme, ali ovo je meč koji se igra jednom nogom. Sa povređenim zglobom. Sa istegnutom ložom.

Prvo da danas padnu Lavovi, to je uslov svih uslova, podloga za bolje mundijalske dane, pa da se posle toga vrućeg srca i hladne glave podmire neki stari dugovi.



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković Piksireprezentacija Kameruna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara