SRBIJA – TIM ZA KAMERUN: Piksi proziva – Kostić? Tu! Mitrović? Tu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.22. | 19:43

Orlovi sa najjačim timom u lov na Lavove

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Dohe)

Orlovi u napadu punom snagom na Lavove! Zvuči kao basna, ali nada svih navijača reprezentacije Srbije je da će se završiti kao bajka.

Izabrane vesti

Najavio je Dragan Stojković, a drugog izbora ni nema: sa najjačim timom na Kamerun (11.00). Ozarilo se lice selektoru državnog tima pred novinarima, oblak sa lica je sklonjen, jer su mu puleni najzad u „voznom stanju“. Ne može se reći da su skroz zdravi i sto odsto spremni, ali jesu u dovoljnoj meri da mogu da krenu po pobedu, koja je jedini ishod koji Srbiju sigurno ostavlja u trci za osminu finala Mundijala, koji nismo videli još od 1998. godine, kada je Piksi bio na terenu.

A, kada se kaže najjači tim, to onda znači formaciju sa dva klasična napadača i Sergeja Milinkovića-Savića u liniji ispred odbrane u ulozi „režisera“, kako su tu ulogu još pre Drugog svetskog rata nazvali, a ko drugi nego Italijani.

Krenimo redom...

Na golu Vanja Milinković-Savić. Čovek koji je opravdao sva očekivanja protiv Brazila, jedini koji je dobio dobru ocenu. Držao je Srbiji glavu iznad vode sat vremena, pa čak i kod prvog primljenog gola je prvo odbranio udarac, ali je odbitak završio Rišarlisonu na nozi...

Neće se menjati ni trio u poslednjoj liniji. To je ionako sastav u koji Piksi najviše veruje. Desno Nikola Milenković, koji je imao oscilacije tokom meča sa Brazilom, od genijalnih odbrana do kikseva. U sredini Miloš Veljković, najsigurniji iz trija na prvom meču do prvog primljenog gola. Levo Strahinja Pavlović, koji je prošao vatreno krštenje na Mundijalu, neočekivano se našao pod potpunom blokadom od Brazilaca, koji mu nisu dali „oka da otvori“, ali led je probio, protiv Kameruna bi trebalo da bude bolji.

Na desnom boku Andrija Živković, od kojeg se očekuje da bude konkretniji u ofanzivi, slobodniji kad krene ka protivničkom šesnaestercu. Levo Filip Kostić, oporavljen od povrede, rešen da istrči na teren i pomogne kad je najpotrebnije. Njegova brzina i probojnost mogli bi da budu presudni za napad Orlova.

U centralnom delu na sredini terena Sergej Milinković-Savić i Saša Lukić. Dvojica ofanzivno nastrojenih igrača, jer Piksi najavljuje ofanzivu punom snagom, prostora za bilo kakve kalkulacije nema. A, ako je suditi po Lukićevim rečima, njih dvojica bi mogli da budu prevaga, odlučujući faktor protiv Kameruna.

Kamerun je fizički dominantna ekipa, držali su se u prvom poluvremenu, dobro su stajali. Ali, kada vrtite loptu i igrači od pozadi se pridodaju napred, mislim da na taj način možemo da im napravimo velike probleme. Sve zavisi od nas", rekao je Lukić.

Uloga glavnog kreatora, kao što je to deceniju unazad slučaj, pripašće Dušanu Tadiću. I u njoj se najbolje snalazi. Kada je protivničkom golu okrenut licem, kada ne mora mnogo unazad da se vraća po loptu, kao što je morao na premijeri. Sa dva špica ispred sebe kapiten Srbije je opasniji od svakog afričkog lava.

I u roli dvojice egzekutora Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. Ni jedan ni drugi nisu na sto odsto mogućnosti, dugo nisu igrali ni za klubove, ali volja i želja su jače od svakog bola. Jer, Srbija zove...



tagovi

Dragan Stojković PiksiKatar2022Mundijalfudbalska reprezentacija SrbijeOrloviOrlovi 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara