©AFP
©AFP

Zomer je spreman, ali je odbrana Švajcarske pala na generalnoj probi! Gana može da bude kaznena ekspedicija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 13:08

Crne zvezde slavile sa 2:0 u Abu Dabiju

Selektor Švajcarske Murat Jakin obradovao je naciju činjenicom da je Jan Zomer poptuno spreman za nastup u Kataru, ali je sve ostalo u današnjoj generalnoj probi bilo više nego zabrinjavajuće za tamošnju javnost. Crne zvezde su u drugom poluvremenu surovo kaznile dva ozbiljna propusta protivničke odbrane, ogolivši osnovne probleme u Jakinovom timu - 2:0 (0:0).

Švajcarska je poklekla u drugom poluvremenu, kada je Jakin isprobao sistem sa trojicom štopera. Tada se igračima Gane otvorio prostor da igraju onako kako im najviše odgovara, na brze kontranapade, mada su do prvog gola u 70. minutu stigli posle prekida. Tada je neoprezan bio Eraj Džemert, kojeg je lopta bukvano pogodila u glavu i padala na vrh peterca, gde je skakačku nadmoć iskoristio Mohamed Salisu.

Izabrane vesti

Kod drugog gola je ponovo zakazala odbrana poslednjeg protivnika Orlova u grupi. Neuspešno ispucavanje lopte kaznio je Antoan Semenjo, čiji je volej iz srca šesnaesterca bio neodbranjiv za Zomera.

Mogli su Švajcarci da dožve i klasičan nokaut u 88. minutu, kada je iskosa sa desne strane u gol šansu ušao Kamaldin Sulemena, usledio je snažan udarac, ali se Zomer ipak našao na pravom mestu. Krilo Crvene zvezde, Osman Bukari, presedelo je na klupi za rezervne igrače.

Jakin je na taren Al Nahjan stadiona izveo prilično snažan sastav u formaciji 4-2-3-1. Na golu je bio Zomer, na mestu desnog beka Vidmer, na štoperskim mestima Akandži i Šer, a na levom beku Džemert. Tandem defanzivnih veznih igrača činili su Džaka i Zakarija, dok je nešto ispred njih bio Šaćiri. Na krilima su se našli Frojler i Vargas, dok je najistureniji bio Embolo. U drugom poluvremenu su igrali i Elvedi, Okafor, Ebišer, Fasnaht, Štefen i Seferović. Ipak, utisak je da je Jakinov tim bitku okončao praktično bez ispaljenog metka.

Sa druge strane, ekipa Ota Ada je jasno pokazala da očas posla iz uloge autsajdera može da se pretvori u kazenu ekspediciju. Startnu četvortu u navali činili su Afrije, braća Aju i Injaki Vilijams, dok su kasnije gas dodavali Sulemana, Sova, Semenjo, Kjere. Gana je u stanju da drži visok ritam igre praktično tokom čitavog meča, pa bi to moglo da joj bude dragoceno i na samom Mundijalu.

Švajcarsi su na delu mogli da vide šta bi moglo sve da im se desi na otvaranju protiv Kameruna 24. novembra (11.00), ukoliko olako shvate brzinu afričkih selekcija. Sa druge strane, Gana je napravila najbolju moguću uvertiru za meč sa Portugalijom istog dana od 17 časova.


tagovi

Murat Jakin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara