Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski.ba)
Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski.ba)

Zrinjski i Borac za jesenju titulu, gužva na dnu tabele

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.11.22. | 11:46

BiH 1: Danas se igraju preostala tri susreta 19. kola šampionata, inače poslednjeg u godini

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle današnje tri utakmice 19. kola biće spuštena zavesa na jesenji deo sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Saznaćemo ko će sa jesenjim lovorikama otići na pauzu, ali i ko će tokom zime biti aktivan da spasi premijerligaški status.

Izabrane vesti

ZRINJSKI - BORAC (15:00)

Potpuno očekivano, fudbaleri Zrinjskog danas igraju za jesenju titulu. Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine je i tokom ovog dela sezone pokazao zašto je bez dileme najkvalitetniji, najorganizovaniji tim u ligi. Zrinjski je na 36 bodova i trenutno čelnu poziciju deli sa Širokim Brijegom, pa bi današnjim dobrim rezultatom potvrdili jesenju titulu što bi svakako bilo zasluženo s obzirom na sve okolnosti. Takođe, postoji mogućnost i da šef stručnog štaba Sergej Jakirović na zimu ode iz kluba, što je i najavio u svojim izjavama, pa će ovo danas biti prilika da se na najbolji način oprosti od navijača, kojima je doneo toliko radosti za vreme svog mandata.

"Za nas je ovo bila fantastična godina u svakom pogledu, stoga želimo odigrati što bolje i probati pobediti u ovom meču. Po svemu je ovo istinski derbi, po tabeli, broju bodova, po svemu. Mi smo od Borca već izgubili u prvom meču i sada se želimo revanširati i odigrati dobru utakmicu. Mada, stvarno ne znam kakvi će uslovi biti. Kiša konstantno pada i biće teško. Otkad je došao Vinko Marinović, Borac se stabilizovao i podigao, u pobedničkom su nizu i imaju dosta opasnih igrača. S te strane smo se pripremali, želimo anulirati njihove dobre stvari, a naše istaći kako bismo mi njih što više ugrozili. S optimizmom dočekujemo meč. Nakon pobede u Srebreniku cilj su tri boda i oproštaj od naše publike pobedom", istakao je Sergej Jakirović uoči meča sa Borcem.

15.00: (1,85) Zrinjski (3,35) Borac Banjaluka (4,10)

Borac je druga ekipa otkako je na klupu seo Vinko Marinović. Banjalučani igraju mnogo zrelije, sigurnije, odgovornije. Iz tog razloga, došli su na treće mesto tabele sa tri boda manje u odnosu na vodeći dvojac, a u slučaju današnje pobede, Borac bi bio jesenji šampion. Ogroman motiv za tim iz Banjaluke, pa je definitivno za očekivati odličnu utakmicu. Sigurno je da se nakon lošeg starta sezone u taboru Banjalučana nisu nadali ovakvom epilogu a kad su već uspeli u toj nameri nije isključeno ni da se okite lovorikama.

Borac je ove sezone već znao savladati Zrinjski.

"To je sigurno jedan kvalitetan protivnik koji se nalazi na prvom mestu i moglo bi se reći da to govori dovoljno o njima. Sa druge strane, mislim da i mi imamo jedan dobar zamah, te da smo u dobroj formi i da ukoliko odigramo kao protiv Željezničara, sigurno možemo očekivati jedan pozitivan rezultat. Tradicija je na strani Zrinjskog u Mostaru, Borac je samo dva puta uzeo bodove tamo u prošlim susretima, ali mi na nju ne smijemo gledati, te uvek postoji ono da se može desiti nešto drugo. Ponavljam da u utakmici ulazimo najbolje što možemo i nadamo se da ćemo doći do jednog pozitivnog rezultata", istakao je Marinović uoči gostovanja u Mostaru.

LEOTAR - SARAJEVO (13:00)

Iako je pre nekih mesec dana delovalo da je Leotar siguran putnik u niži rang, tim iz Trebinja se nekako iskoprcao sa dna i sada ima priliku da bezbrižno ode na pauzu. Na desetom su mestu sa bodom više od opasne zone pa bi negativnim rezultatom sigurno bili u zoni ispadanja, jer se danas sastaju i dva posljednje plasirana tima, pa je Leotaru imperativ pobeda. Sudeći po domaćim rezultatima u poslednje vreme, to nije nemoguće. Na Policama su savladani Široki Brijeg i Tuzla Siti, dok se remiziralo sa Zrinjskim pa je to lep motiv za domaće da se može igrati i protiv, na papiru, kvalitetnijih protivnika. Ukoliko pobedi Leotar će prolećni deo dočekati mnogo zadovoljnije.

13.00: (3,05) Leotar (3,00) Sarajevo (2,40)

Sa druge strane, Sarajevo je posle promene trenera upisalo par dobrih rezultata, ali je opet usledio pad. U prošlom kolu su neočekivano poraženi od Slobode što je znatno uticalo na samopouzdanje ali i atmosferu u ekipi. Kako sada stvari stoje, teško da će Sarajevo uspeti izboriti Evropu, pa će morati kako znaju i umeju popraviti utisak kod navijača, jer druge zaredom neuspešna sezona je premalo za klub kakav je Sarajevo. Iz tog razloga će danas morati ići na tri boda, jer se u suprotnom snovi oko izlaska u Evropu raspršuju.

SLOBODA - IGMAN (13:00)

Ni jedni ni drugi nisu mogli poželeti bolju utakmicu za kraj polusezone. Dva poslednjeplasirana tima u direktnom okršaju za primopredaju fenjera. Sloboda je trenutno poslednja sa 16, dok je Igman pretposlednji sa bodom više. Dakle, računica je jasna. Pobeda održava u životu, dok poraz gura u provaliju nižeg ranga. Sve u svemu, lepote fudbala neće biti. Ulog je preveliki i za jedne i za druge, pa će borba biti neizostavna.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 19. KOLO

Subota

Velež - Sloga Doboj 2:2 (1:1)

Široki Brijeg - Tuzla Siti 1:0 (0:0)

Željezničar - Posušje 1:1 (1:0)

Nedelja

13.00: (3,05) Leotar (3,00) Sarajevo (2,40)

13.00: (2,20) Sloboda Igman (3,00) Konjic (3,45)

15.00: (1,85) Zrinjski (3,35) Borac Banjaluka (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeBiH 1ZrinjskiBorac BanjalukaLeotarSarajevoSloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara