Zrinjski šampion Bosne i Hercegovine sedam kola pre kraja

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.04.22. | 22:24

Klub iz Mostara ubedljivo savladao Sarajevo (4:0) i stigao do sedme šampionske krune

Sedam kola pre kraja prvenstva, ubedljivom pobedom nad Sarajevom (4:0), fudbaleri Zrinjskog i teoretski su obezbedili šampionsku krunu u Bosni i Hercegovini.

Lider Premijer lige golom Nika Jankovića već u 15. minutu načeo je goste, a minimalno vođstvo tima iz Mostara bilo je na snazi do 52. minuta kada je Nemanja Bilbija udvostručio prednost. Kapiten domaćina i strelac 27 pogodaka u aktuelnoj takmičarskoj godini atraktivnim pogotkom razrešio je većinu dilema po pitanju ishoda, a šampionsko slavlje ukrasio je Ivan Jukić. Udarac veznog fudbalera u 62. minutu se od Lazića odbio u mrežu gostiju, dok je konačnih 4:0 postavio pogotkom u 76. minutu.

Izabrane vesti

Večerašnjom pobedom, Zrinjski je materijalizovao remi Tuzla Sitija i Borca iz Banjaluke kojim se odvojio na plus 21, nedostižnih u preostalih sedam kola usled boljeg učinka u međusobnim duelima sa prvim pratiocem.

Osvojenom titulom, sedmom u klupskoj istoriji, ekipa iz Mostara učvrstila se na vrhu liste klubova sa najviše šampionskih kruna u Premijer ligi bosne i Hercegovine.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 26. KOLO

Petak

Rudar Prijedor - Željezničar 0:0

Radnik Bijeljina - Velež 0:0

Subot

Leotar - Široki Brijeg 1:0 (0:0)

/Arežina 49/

Tuzla siti - Borac 0:0

Posušje - Sloboda 0:0

Zrinjski - Sarajevo 4:0 (1:0)

/Janković 15, Bilbija 52, Lazić 62ag, Jukić 75/



tagovi

ZrinjskiBosna i HercegovinaPremijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara