Luka Jović
Luka Jović

ZVANIČNO: Ajntraht otkupio Luku Jovića

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.04.19. | 16:05

Ugovor do 2023. godine

Luka Jović je od danas i zvanično novi fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta. Četvrtfinalista Lige Evrope objavio je da je iskoristio pravo otkupa fudbalera koji je nastupao na pozajmici iz Benfike, s tim da se na sajtu Orlova ne navodi koliko je plaćeno za dolazak srpskog reprezentativca.

U medijima se spekuliše o sumi od 6.000.000 evra i 20 odsto koji pripadaju Benfiki od sledeće prodaje, a srpski reprezentativac je potpisao ugovor s Ajntrahtom do 30. juna 2023. godine.
"Lukin razvoj u Frankfurtu pričinjava veliko zadovoljstvo svima nama u klubu. Nijednog trenutka nismo dovodili u ptianje želju da hoćemo da ga dugoročno vežemo za Ajntraht. Jović je fudbaler sa izvanrednim fudbalskim karakteristikama, a za nas je jako važno to što smo ga otkupili", izjavio je sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić.

Izabrane vesti

Podsetimo, Luka Jović je stigao u Frankfurt kao 19-godišnjak u leto 2017. godine iz Lisabona. U svojoj premijernoj sezoni u Bundesligi postigao je osam golova na 22 utakmice, a bio je strelac i u polufinalu Kupa Nemačke protiv Šalkea što je bio uvod u osvajajnje trofeja. Ove sezone Srbin je postigao 25 golova u Bundesligi i Ligi Evrope.

Mali deo od obeštečenja koje je plaćeno Benfici pripašće i Crvenoj zvezdi, ali radi se o simboličnoj sumi na ime trening kompenzacije od oko tri odsto.

Foto: Reuters


tagovi

Luka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara