Andž Postekoglu (©Reuters)
Andž Postekoglu (©Reuters)

Zvanično: Australijanac grčkog porekla na kupi Seltika, ugovor na 12 meseci

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.06.21. | 11:59

Andž Postekoglu novi trener škotskog velikana

Šampionski niz Seltika prekinut je prošle sezone, pošto je Stiven Džerard uspeo da vrati Rendžers na tron. Nedostajala je zeleno-belima još jedna titula do jubilarne desete u nizu, a ceh je platio Nil Lenon.

Umesto njega, zvanično je saopšteno u četvrtak, na mesto trenera angažovan je 55-godišnji Australijanac grčkog porekla, Andž Postekoglu.

Izabrane vesti

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

Iako rođen u Atini, ovaj strateg nije dugo živeo u Grčkoj, pošto se kao petogodišnjak sa porodicom preselio u Australiju. Tamo je od 1984. do 1993. igrao za Saut Melburn, a posle mlade upisao je i četiri nastupa za A reprezentaciju Australije.

Trenersku karijeru počeo je u matičnom Saut Melburnu, s kojim je osvojio titulu 1998. Isti uspeh ponovio je na klupi Brizbejn roara 2011, posle čega je vodio i Melburn viktori, pa reprezentaciju Australije koju je odveo na dva Svetska prvenstva, 2014. i 2018, ali se po plasmanu na Mundijal u Rusiju povukao iz nacionalnog tima i prihvatio poziv Jokohama Marinosa.

U Japanu je, takođe, bio nacionalni šampion (2019), a videćemo može li do trona i u Škotskoj.

"Želim da navijači uživaju u našoj igri i želim da nižemo pobede. To su ciljevi koje uvek postavljam pred sebe i od danas počinjemo da radimo na njima", najavio je Postekoglu.

Prva želja rukovodstva Seltika navodno je bio Edi Hau, ali se doskorašnji strateg Bormuta nije dogovorio oko uslova.


tagovi

Glazgov SeltikŠkotska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara