Zvanično: Austrijanac prvi put trener u Premijer ligi

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.12.18. | 13:32

Dve i po godine ugovora za bivšeg stratega Lajpciga

Austrijski trener Ralf Hasenhutl i zvanično je promovisan u novog šafa struke engleskog Sautemptona. On je tako postao prvi Austrijanc koji je vodio jedan klub u Premijer ligi, a sa Svecima je potpisao ugovor na dve i po godine.

Hasenhutl na novu poziciju stupa u četvrtak, a pomoćnik će mu biti aktuelni trener prvog tima Kelvn Dejvis, dok na poziciji trenra golmana ostaje Dejv Votson.

Izabrane vesti

Hasenhutl je reputaciju gradio u Nemačkoj vodeći Unterhahing, Alen, Ingolštat i konačno Lajpcig, sa kojim je igrao i četvrtfinale Lige Evope.
"
Ralfov entuzijazam za fudbalom je zarazan. U našim diskusijama on se vrlo brzo uskladio sa vrednostima i vizijom kluba. Bili smo svesni njegovog klvaliteta još iz dana kada je vodio Ingolštat, gde je pokazao svoje vrednoste neophodne ovom klubu. Sa razvojom je nastavio u Bundesligi, gde je sa uspehom vodio ambiciozni Lajpcig", rekao je gazda Sautemptona Ralf Kruger, inače Kanađanin, nemačkog porekla.

Sautempton se nakon 14 odigranih kola nalazi na razočaravajućoj 18. poziciji, sa samo jednom pobedom. A večeras ga očekuje pakleno teški gostovanje Totenhemu na Vembliju. Hasenhutl će debitovati u subotu u Kardifu.

Introducing your new #SaintsFC First Team Manager...

Welcome, Ralph Hasenhüttl! pic.twitter.com/OBWme042IL

— Southampton FC (@SouthamptonFC) December 5, 2018

Foto: Reuters


tagovi

Ralf Hasenhutl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara