Zvanično: #cometoBesiktas skinuli pojačanje Bekamu!

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.07.19. | 19:10

Za male pare...

Prvo pojačnje je sletelo u Bešiktaš! Tačnije, drugo ako se računa i otkup ugovora Adema Ljajića od Torina,

Prvi novajlija ovog leta u Bešiktašu je američki napadač Tajler Bojd koji je kupljen od portugalske Vitorije Gimaraeš za 2.400.000 evra plus bonuse i potpisao je ugovor na četiri godine. Amerikanac će u Istanbulu zarađivati 1.200.000 evra po sezoni, objavili su truski mediji.

Izabrane vesti

Bojd je došao iz portugalskog kluba, ali je pažnju Bešiktaša skrenuo igrama u turskom šampionatu.  Prethodnu polusezonu je igrao za Ankaraguču kao pozajmljen igrač Vitorije i na 14 mečeva je postigao šest golova. Dobar utisak je ostavio i na nedavnom Gol Kupu igrajući za SAD čiji reprezentativac je postao pre dva meseca pošto mu je FIFA prethodno dozvolila da promeni reprezentaciju. Prethodno je igrao za Novi Zeland u kojem je rođen i odrastao.

Bojd je ovog leta bio i velika želja budućeg američkog MLS ligaša Inter Majamija čiji je vlasnik Dejvid Bekam. Proslavljeni Englez je insistirao na dovođenju Bojda, nagovarao ga, ali je Amerikanac ipak izabrao Bešiktaš. Pomogli su malo i navijači Bešiktaša koji su na društvenim mrežama opsedali Bojda sa porukama, za šta im se klub danas zahvalio prilikom predstavljanja novog pojačanja. Bojd će u Bešiktašu zameniti Kanađanina Kajla Larina koji je otišao u Zulte Varegem na pozajmicu.

Vitorija Gimaraeš je zadržala 20 odsto od narednog transfera 24-godišnjeg napadača.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara