(©Reuters)
(©Reuters)

Zvanično: Hari Kejn potpisao, Bajern se trka s vremenom da zaigra već večeras

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 10:02

Na Alijanc areni večeras Superkup Bavaraca sa Lajpcigom

Nemački mediji su uskliknuli jutros uglas: gotovo je, Hari Kejn je potpisao!

Doskorašnji as Totenhema i reprezentacije Engleske je stavio paraf na ugovor sa Bajernom. Lekarski pregledi su obavljeni, sve je uspešno završeno i nije bilo više nijedne prepreke da Kejn postane Bavarac.

Izabrane vesti

Malo posle toga stigla je zvanična potvrda i iz najvećeg nemačkog kluba.

Pozdrav i topla dobrodošlica Hariju Kejnu! Kapiten reprezentacije Engleske je sada član Bajerna, potpisao je ugovor do 2027. godine“, stoji pored ostalog na sajtu Bavaraca.

Ali, Bajern ima u ovom momentu preči problem od odlaska sa Kejnom pred novinare. Kako bruje mediji, klub iz Minhena je ušao u trku sa vremenom, jer želi da u toku dana registruje novog napadača da bi mogao već večeras da debituje! Na Alijanc areni, u kući šampiona Nemačke, igraće se Superkup protiv Red Bul Lajpciga od 20.45 časova. Ne može biti bolje prilike za engleskog asa da se predstavi navijačima u dresu novog kluba.

Sigurno je da i Kejn gori od želje da večeras istrči na teren, jer ima priliku da u 30. godini osvoji prvi klupski trofej u karijeri! Sa Totenhemom nije uspeo da uzme ništa.

Detalji transfera su poznati od ranije: Bajern će platiti Totenhemu 100.000.000 evra, dok je moguće da se suma poveća za još 10.000.000 ako se ostvare razni bonusi. Hari Kejn će godišnje zarađivati 25.000.000 evra bruto i biće plaćeniji od legendi kluba Manuela Nojera i Tomasa Milera.

Ali, makar kod Milera sujete nema. Štaviše, ofanzivac Bavaraca je prvi poželeo dobrodošlicu novom kolegi u napadu.

Kakav blokbaster transfer za naš Bajern. Topla dobrodošlica Hariju Kejnu“, pisao je Miler na instagramu.

Kejnov transfer, cela saga oko njega, bacio je u drugi plan utakmicu Superkupa Nemačke. Bajern, koji je na neverovatno srećan način odbranio titulu, igraće protiv Lajpciga na svom stadionu.

Trener Bajerna Tomas Tuhel ima problem sa napadačima, jer su Erik Šupo-Motan i Tomas Miler spojili samo tri treninga, dok je za Harija Kejna upitno koliko je spreman, psihički i fizički, posle iscrpljujuća poslednja tri dana. A sa ekipom nije imao nijedan trening.

Ni u Lajpcigu nije sve savršeno. Kasteljo Lukeba je stigao da zauzme mesto u srcu odbrane, ali ni on nije imao priliku da se mnogo uigrava sa ekipom, pa je pitanje da li će biti u startnih 11. Trener Crvenih bikova Mark Roze je vrlo oprezan pred borbu za trofej.

Sve što smo do sada videli na treninzima i utakmicama nas ohrabruje i raduje. Videćemo večeras kakva je zaista slika. Jasno je da bi moglo i da bude malo turbulentno“, priznao je Roze.


tagovi

Hari KejnBajern Minhensuperkup nemačke

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara