©FCBayern
©FCBayern

Zvanično: Izraelac protiv idola i tradicije u borbi za mesto na golu Bajerna

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 19:34

Danijel Perec pet godina na Alijanc areni

Na višenedeljnu potragu za golmanom Bajern je danas i zvanično stavio tačku. Konkurenciju među stativama gola minhenskog kluba pokušaće da zaoštri Danijel Perec.

Prvak Nemačke ozvaničio je posao vredan 5.000.000 evra. Perec je stigao iz Makabija iz Tel Aviva i potpisao ugovor na pet godina, a nosiće dres sa brojem 18.

Izabrane vesti

Mlad, visok, okretan, siguran sa loptom u nogama i odličan u branjenju penala – skinuo tri na ovogodišnjem EP za mlade, od kojih dva baš protiv Nemačke u grupnoj fazi – Perec će u početku biti treći izbor, iza povređenog Manuela Nojera i Svena Ulrajha. Iz Bajerna mu nisu obećali ništa, ali će imati priliku da pokaže kvalitet i pokuša da postane tek četvrti stranac koji će braniti gol bavarskog giganta u Bundesligi (Žan Mari Pfaf, Pepe Reina, Jan Zomer).

Pereca su želeli Union Berlin, Anderleht, Braga i nekoliko francuskih klubova, ranije se raspitivao i Lajpcig, ali kada je stigao poziv Bajerna… Priliku da uči od svog idola Nojera nije mogao da odbije.

"San svakog deteta je da jednog dana zaigra za veliki klub poput Bajerna. Kada sam čuo za interesovanje Bajerna, imao sam samo jednu želju – da dođem ovde. Spreman sam za sve što dolazi."

Perec je u Makabi stigao sa šest godina. Sezonu 2019/20, njegovu prvu seniorsku, proveo je na pozajmici u Beitaru iz Tel Aviva, posle koje je postao standardan na golu Makabija, a partije u izraelskom velikanu donele su mu i debitantski nastup u seniorskoj reprezentaciji novembra 2022. Za Makabi je odigrao 102 utakmice u svim takmičenjima.



tagovi

Danijel PerecBajern MinhenTransferiLetnji prelazni rok 2023Makabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara