Kristijan Eriksen (Reuters)
Kristijan Eriksen (Reuters)

Zvanično je: Kristijan Eriksen slobodan igrač

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.12.21. | 15:32

Inter i Danac raskinuli ugovor

Ono što se najavljivalo već mesecima, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu: Kristijan Eriksen više nije igrač Intera.

Milanski klub je danas i službeno potvrdio da je raskinuo saradnju sa danskim vezistom koji je slobodan u izboru nove sredine. Dve strane nisu imale drugo rešenje osim da se raziđu posle srčanog zastoja koji je Eriksen letos doživeo na Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Nekoliko dana posle kolapsa, Eriksenu je ugrađen srčani defibrilator sa kojim po italijanskim zakonima nije dozvoljeno profesionalno bavljenje sportom.

„Inter i Eriksen su dogovorili sporazumni raskid saradnje. Iako nam se putevi razdvajaju, naše veze odstaju neraskidive. Dobra vremena, golovi, pobede i zajednička slavlja će zauvek ostati u istoriji Nerazura. Klub i cela plavo-crna familija žele Kristijanu sve najbolje u u budućnosti“, saopštio je Inter.

Eriksen je nedavno počeo sa laganim treninzima u domovini i namerava da se bavi fudbalom i u budućnosti. Za razliku od Italije, neke zemlje poput Danske ili Holandije dozvoljavaju profesionalno bavljenje sportom sa ugrađenim defriblitarom iako postoji opasnost da on od udarca ili napora pukne.

Za sada nema nekih ćvršćih naznaka gde bi Eriksen mogao da nastavi karijeru iako se u jednom trenutku spekulisalo da bi mogao da zaigra za B tim Ajaksa koji ga je lansirao u fudbalsko sazvežđe.

 


tagovi

Kristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara