ZVANIČNO: Kanjas potpisao do 2021. godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 16:46

Kanjas će se ekipi Vladana Milojevića u Austriji priključiti najkasnije 1. jula

Crvena zvezda je i zvanično predstavila treće pojačanje u letnjem prelaznom roku. U pitanju je španski vezista Hose Alberto Kanjas, koji je sa srpskim šampionom potpisao ugovor do 2021. godine.

Kanjas će se ekipi Vladana Milojevića u Austriji priključiti najkasnije 1. jula, kada mu i formalno ističe ugovor sa PAOK-om. Može da se desiti i da Španac ranije počne da trenira sa Zvezdom, ukoliko šampion Grčke dostavi odobrenje da to može da uradi.

Izabrane vesti

Španac ima 32 godine i bogatu karijeru iza sebe. Ponikao je u Betisu, nakon kojeg je igrao za Svonsi i Espanjol. Protekle tri sezone proveo je u grčkom PAOK-u, za koji je odigrao 88 mečeva i postigao četiri gola. Radi se o zadnjem veznom fudbaleru, kojeg krasi tačan pas i dobra organizacija igre, što je nešto što nedostajalo crveno-belima u proteklom periodu na ovom mestu u timu.

Kanjas će direktnu konkurenciju na ovoj poziciji imati u vidu Branka Jovičića, ali se radi o igračima različitih karakteristika, što će Vladanu Milojeviću omogućiti da ima opciju više u zavisnosti od protivnika sa kojim se sastaje. Ipak, sada je stvorena i poprilična gužva u manevru, s obzirom da su tu još i Dušan Jovančić, Goran Čaušić i Miloš Vulić. Vezisti Napretka je već preporučen odlazak u Radnički iz Niša, gde bi mu bio omogućen kontinuitet igre i znatno veća minutaža, ali igrač još uvek nije odlučio da li će napraviti taj potez.

U prošloj sezoni Kanjas je u svim takmičenjima zabeležio 27 nastupa, od čega svega 14 u grčkom prvenstvu. Jedan od razloga za to bila je i povreda kuka, zbog kojeg je od decembra prošle godine do kraja sezone zabeležio svega tri nastupa. Ipak, u poslednjem kolu protiv Pas Janjine odigrao je svih 90 minuta, što bi trebalo da znači da su tri problemi iskorenjeni još u maju. Kada se bude priključio ekipi Vladana Milojevića biće jasno i u kakvoj je fizičkoj formi u ovom trenutku, odnosno da li će moći u potpunosti da se spremi za start kvalifikacija. U svakom slučaju, crveno-belima će biti daleko potrebniji onda kada stignu znatno jači protivnici od Suduve i Helsinkija, sa kojima ne bi trebalo da bude velikih problema u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara