Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

ZVANIČNO: Karlo Ančeloti vodi Brazil na Kopa Americi! Dinizu palica do 2024.

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 09:11

Dugoročni cilj se zna – šesta titula prvaka sveta. Prva posle više od dve decenije posta

Ono o čemu se mesecima šuška konačno je i potvrđeno. Maestralni Karlo Ančeloti biće selektor Brazila, kada mu na kraju tekuće sezone istekne ugovor sa madridskim Realom. Ančelotijev prvi izazov na novom poslu biće Kopa Amerika, koji će se igrati u junu i julu 2024. u SAD.

Do tada, selektorska palica poverena je aktuelnom treneru Fluminensea Fernandu Dinizu. On bi trebalo da ima “punu autonomiju”, kako tvrde u Fudbalskom savezu Brazila, iako ne kriju da je njegov mandat oročen do dolaska legendarnog Italijana.

Izabrane vesti

Za nas on nije privremeno rešenje. On će sprovesti tranziciju do Ančelotija, koji stiže za Kopa Ameriku”, rekao je predsednik Saveza Ednaldo Rodriges.

Brazil je bez selektora ostao kada je Tite, koji je na toj fukciji boravio od 2016. godine, podneo ostavku nakon poraza od Hrvatske u decembarskom četvrtfinalu Mundijala u Kataru.

Ančeloti će biti četvrti strani selektor u istoriji Seleseaa, ali prvi posle skoro 60 godina i Argentinca Filpa Nunjeza, koji je Brazil vodio samo na prijateljskoj utakmici sa Urugvajem.

Ali biće zanimljivo videti kako će da se snađe, jer će imati vrlo malo vremena da se spremi za turnir koji počinje 20. juna s obzirom da se La Liga završava 26. maja, a ako se Real plasira u finale Lige šampiona sezona će mu biti produžena do 1. juna. Na kraju, biće zanimljivo videti i jednog od najtrofenijih trenera današnjice prvi put u ulozi selektora.

Dugoročni cilj se zna. Brazil juri šestu titulu prvaka sveta. Prvu posle više od dve decenije posta.


tagovi

Karlo AnćelotiFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara