Zvanično: Keisuke Honda kod Mamadua Mbođa i Voje Stankovića!

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.03.21. | 15:58

Treći različit klub u sezoni

Egzotična karijera japanskog veziste Keisukea Honde je dobila novo poglavlje. Veteran je danas potpisao za azerbejdžanski Nefči. Nije saopštena dužina ugovora niti kada će Honda da zaigra za najtrofejniji azerbejdžanski klub čiji štoperski tandem čine nekadašnji Zvezdin fudbaler Mamadu Mbođ i bivši Partizanov igrač Vojislav Stanković.

Zanimljivo je da će ovo Hondi biti treći klub u sezoni. Počeo je sezonu u brazilskom velikanu Botafogu koji je napustio posle isteka ugovora u februaru i ispadanja iz lige. Potom je potpisao za portugalskog prvoligaša Portimonense sa kojim je trebalo da se bori za opstanak, ali nije odigrao nijedan meč. Nekoliko nedelja je trenirao u Portugaliji i potom raskinuo ugovor. Imao je ponudu i švedskog Geteborga koji je nedavno doveo Mareka Hamšika ali je izabrao Nefči.

Izabrane vesti

Klub iz Bakua po broju titula državnog prvaka deli prvo mesto sa Karabagom (po osam), ali ima više trofeja u nacionalnom kupu (7:6). Ipak, poslednjih godina Karabag dominira i Nefči je poslednju titulu šampiona osvojio 2013. godine. Od tada je Karabag nanizao sedam titula prvaka Azerbejdžana. Ove sezone se dva kluba žestoko bore za tron. Osam kola pre kraja su bodovno poravnati na prvom mestu, a u poslednjem kolu igraju međusobni derbi.

Inače, Honda je karijeru započeo u japanskoj Nagoji, potom je igrao za holandski Venlo, moskovski CSKA, slavni Milan, meksičku Pačuku, australijski Melburn Viktori i holandski Vitese iz kojeg je došao u Botafogo prošle godine.


tagovi

Keisuke HondaNefči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara