Kingsli Koman (©FC Bayern twitter)
Kingsli Koman (©FC Bayern twitter)

Zvanično: Kingsli Koman do 2027. u Bajernu

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.01.22. | 14:41

Bavarci završili veliki posao

Dugo je trajala neizvesnost oko budućnosti Kingslija Komana. Nikako nisu uspevali Francuz i rukovodstvo Bajerna da pronađu tajednički jezik, zavladali su razočaranje i pesimizam u Bajernu… Ali, naporni višemesečni pregovori su ipak urodili plodom. Nesporazumi su prevaziđeni i Kingsli Koman uverio se da je za njega najbolje da ostane u Minhenu.

Bavarci su se pohvalili da je saradnja produžena na obostrano zadovoljstvo, i da je Kingsli Koman prihvatio ponudu. Krilni fudbaler stavio je autogram i zaključio je ugovor sa minhenskim Bajernom do 2027. godine. Na Alijanc areni se lakše diše.

Izabrane vesti

Ugledni francuski L’Ekip najavio je da će Francuz ostati član Bajerna i da će ubrzo osvanutu official uz Komanovu sliku, s brojevima 2027. Dan kasnije plasiranu informaciju potvrdili su Bavarci. Kingsli Koman biće u platnom razredu sa Leonom Goreckom i Lerojem Saneom – u višim su samo Manuel Nojer, Jozua Kimih i Tomas Miler, kao i Robert Levandovski koji je priča za sebe – a na godišnjem nivou će zarađivati između 17.000.000 i 18.000.000 evra.

Bajern je golom Komana osvojio poslednju titulu prvaka Evrope, a cilj francuskog ofanzivca je da sa Bavarcima makar još jednom podigne trofej Lige šampiona.

Veoma sam srećan jer je Bajern jedan od najboljih klubova na svetu i znam da ovde mogu još mnogo toga velikog da uradim. U klubu sam od 2015, osećam se kao deo velike porodice. Ovde je sve savršeno. Moje najbolje fudbalske godine su ispred mene i drago mi je što ću ih provesti u Bajernu. Najveći cilj tokom daljeg boravka u klubu mi je da ponovo osvojim Ligu šampiona”.


Oliver Kaa nije krio zadovoljstvo zbog produženja ugovora sa francuskim krilnim fudbalerom.

Klubovi širom sveta traže igrače sa veštinama Kingslija Komana. Ovo produženje ugovora je još jedan primer koliko je naš klub atraktivan na međunarodnom vrhunskom nivou. Kingsli se u potpunosti identifikuje sa Bajernom, ovde je pronašao svoj sportski dom. Danas igrači svetske klase veoma pažljivo razmišljaju o tome gde će nastaviti karijeru i sa kim će potpisati ugovor. Oduševljeni smo što je Kingsli produžio saradnju sa nama na duži rok. Kada je na lopti, naši navijači se zabavljaju. Zbog takvih igrača gledaoci dolaze na stadion".

Sportski direktor Bavaraca, Hasan Salihamidžić, istakao je da je klub produžetkom saradnje sa Kingslijem Komanom, Jozuom Kimihom i Leonom Goreckom udario jake temelje i započeo formiranje ekipe za svetlu budućnost.

Veoma smo srećni što je Kingsli Koman potpisao dugoročni ugovor sa Bajernom. Kingsli se pridružio Bajernu 2015. godine kao jedan od najvećih evropskih talenata na ofanzivnim pozicijama. Sa nama se razvio u igrača svetske klase u proteklih šest i po godina. Svojim golom u finalu Lige šampiona 2020. već je ušao u istoriju. Ostanak Kinslija je od velike važnosti za budućnost kluba. Naš cilj je da Bajern ostane konkurentan za potpis najboljih evropskih igrača u godinama koje dolaze. Uz produženje ugovora sa Kingslijem, Jozuom Kimihom i Leonom Goreckom, udarili smo jake temelje”.



tagovi

Kingsli KomanBajern MinhenZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara