Zvanično: Kratak je put od kapitena Mančestera do Ekvadora, Valensija potpisao za LDU

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.19. | 18:00

Zanimljiva vest, posebno ako se zna da je imao interesovanje iz engleskih klubova

Mančester Junajted i Antonio Valensija su se rastali posle dugog i uspešnog braka. On je završen ovog leta jer je Valensiji istekao ugovor. Ali, malo ko je mogao da očekuje da će ovaj igrač otići u Ekvador gde je zvanično potpisao za LDU Kito.

Ekvadorac se povezivao sa brojnim klubovima: Šefild Junajted, Galatasaraj, Njukasl, DC Junajted, su samo neki od klubova koji su ovog leta povezivani sa Antoniom Valensijom. Ali, on se odlučio za LDU Kito gde je i predstavljen i dočekan od strane navijača.

Izabrane vesti

Za mnoge prilično neočekivan potez.

Valensija je počeo karijeru u El Nasionalu, pre nego što je otišao u Španiju 2005. godine. U naredne tri sezone Ekvadorac je bio u Viljarealu, odakle je kasnije otišao u Vigan, pa u Mančester Junajted 2009. godine.

Dres Mančestera je nosio čak 10 godina, ali je bilo jasno da će ovog leta morati da usledi rastanak. Valensija je dao sve što je imao Mančesteru, a dolazak Arona van Bisake za 55.000.000 evra je samo znak da je moralo da dođe do smene generacija.

Antonio Valensija ima 34 godine, a njegov prelazak u LDU se predstavlja kao jedan od najvećih transfera poslednjih godina u Ekvadoru. Iako je razočarao brojne navijače El Nasionala odakle je počeo svoju karijeru. Sada će je nastaviti u Ekvadoru i za očekivati je da odigra još jednu ili dve sezone pre nego što okači kopačke o klin.

FOTO: Printskrin


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara