Foto: ©OGC NICE
Foto: ©OGC NICE

Zvanično: Lester pustio Šmajhela za 1.000.000 plus bonuse

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.22. | 20:10

Viking stiže na Azurnu obalu

Ambiciozni prelazni rok na Azurnoj obali se nastavlja. Nica je dovela sedmo pojačanje ovog leta, a najnovije pojačanje francuskog kluba je Kasper Šmajhel.

Nema iznenađenja, transfer je najavljen još pre nekoliko dana i bilo je potrebno samo da se klubovi dogovore oko pojedinih detalja. Na kraju će Nica platiti Lesteru 1.000.000 funti fiksno i određeni iznos u bonusima, a Šmajhel će sa popularnim Orlovima potpisati trogodišnji ugovor. Nije engleski klub mogao više da traži za svog kapitena s obzirom na to da mu je 35 godina, kao i činjenicu da mu je ugovor isticao za 12 meseci.

Izabrane vesti

"Viking dolazi", najavio je na zvaničnom Tviter profilu Nicin marketing tim dolazak iskusnog čuvara mreže.

Zanimljivo, Danac je drugo pojačanje Nice među stativama ovog leta, pošto je francuski klub prethodno otkupio Marčina Bulku od Pari Sen Žermena za 2.000.000 evra. Ipak, kako je 22-godišnji Poljak prošle sezone branio na samo jednoj utakmici u Ligi 1, bilo je jasno da se radi o zalogu za budućnost.

Nici je pak bio potreban neko ko je spreman da navuče rukavice Valtera Beniteza koji je završio u PSV Ajndhovenu, neko sa znatno većim iskustvom. Šmajhel ga svakako ima, na 284 meča branio je u Premijer ligi, na blizu 500 utakmica čuvao gol Lestera, upisao 84 nastupa za dansku reprezentaciju i igrao veoma bitnu ulogu u pohodu Lisica na titulu u Premijer ligi, odnosno trofeje u FA kupu i Komjuniti Šildu…

Na King Pauer stadionu je proveo 11 godina, a prethodno je nosio dresove Lidsa, Nots Kauntija, Mančester Sitija, Koventrija, Kardifa, Falkirka, Burija i Darlingtona. Sada ga čeka novi izazov, prvi put izvan Ostrva...



tagovi

Letnji prelazni rok 2022NicaKasper Šmajhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara