Zvanično: Marko Rakonjac novi napadač Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 19:09

Nosiće broj 17

Posle Uroša Spajića, Lazara Nikolića i Aleksa Viga, uz kaparisanja Pitera Olajinke za leto, Crvena zvezda od ovog petka i zvanično je dovela još jedno pojačanje. Reč je o 22-godišnjem napadaču Marku Rakonjcu, koji je stigao iz moskovske Lokomotive.

Dogovor je odavno postignut, a sada dileme više nema da će bivši igrač Čukaričkog u drugom delu sezone nastupati za crveno-bele.

Izabrane vesti

Transfer je dogovoren u vidu pozajmice, uz mogućnost otkupa na kraju sezone. Nezvanično, za 1.000.000 evra.

"Od malih nogu sam želeo da dođem u Crvenu zvezdu i hvala svim ljudima koji su učestvovali u tome da mi se ispuni dečački san. Kao što moja pozicija nalaže, želim što više golova u crveno-belom dresu, ali i pobeda. Nadam se da ću nastaviti tamo gde sam stao prošle sezone i zaista sam srećan što ću imati priliku da sarađujem sa velikim igračima, ali i stručnjacima koji su u Crvenoj zvezdi. Što se tiče izbora broja, omiljeni mi je sedam, kao mlađi sam ga uvek nosio, a potom i u prvom timu Čukaričkog, zatim u Lokomotivi 77, ali ta dva broja su zauzeta u Zvezdi, tako da sam izabrao 17", rekao je Rakonjac po potpisivanju ugovora.

Dobrodošlicu momku iz Bijelog Polja poželeo je sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela.

"Želeli smo da imamo još jednu opciju kad je pozicija špica u pitanju. Imamo Pešića, ali smo se odlučili da dovedemo Marka Rakonjca koji stiže na pozajmicu iz moskovske Lokomotive. On je mlad igrač koji je odigrao izvanrednu sezonu prošle godine u Čukaričkom i nametnuo se golovima, što ga je preporučilo Lokomotivi. Dolazi na šestomesečnu pozajmicu, a mi se nadamo partijama kakve je pružao u Čukaričkom i poboljšanju golgeterskog učinka. Naš stil igre odgovara Rakonjcu, jer smo često na protivničkoj polovini, tačnije u šesanestercu, a on se tamo snalazi odlično, takav je igrač. U prethodnih šest meseci je često ulazio u šanse, ali ga golovi nisu hteli, međutim, nadam se da će u Zvezdi kliknuti", rekao je Mrkela.

Marako Rakonjac je rođen 25. aprila 2000. godine, a karijeru je započeo u Jedinstvu iz Bijelog Polja, gde je već kao šesnaestogodišnjak odigrao šest utakmica za seniorski tim. Potom je prešao u Čukarički, za koji je u 60 utakmica postigao 12 golova, a u međuvremenu se kalio u IMT-u. Partije napadača visokog 190 centimetara nisu prošle nezapaženo u Evropi, pa je Lokomotiva iz Moskve angažovala centarfora koji je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Crne Gore i prošle godine debitovao i za A selekciju te zemlje.



tagovi

FK Crvena zvezdaMarko Rakonjac

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara