Stuparević kao član Voždovca (© Star sport)
Stuparević kao član Voždovca (© Star sport)

Zvanično: Metalac doveo pojačanje iz Engleske, Filip Stuparević tri godine u Gornjem Milanovcu

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 17:19

Talentovani napadač opet u Superligi

Ponovo je Filip Stuparević u srpskom fudbalu. Novi klub napadača iz „klase 2000“ je Metalac, kao što je Mozzart Sport najavio prošle sedmice.

Minulih dana trajala je prepiska na relaciji Votford – Metalac, da bi ove nedelje savladana poslednja prepreka, klub sa Vikaridž rouda je pustio talentovanog fudbalera bez obeštećenja i otvorio put superligašu iz Gornjeg Milanovca da realizuje posao koji se dugo „kuvao“. Ugovor je potpisan na tri godine, a predstavljanje nekadašnjeg mladog reprezentativca predviđeno je za ponedeljak.

Izabrane vesti

Povratnik u Premijer ligu držao je Stuparevića na platnom spisku, ali je problem bio što ga nije redovno plaćao, zbog čega je Stuparević podneo tužbu FS Engleske i tek kad se taj proces okončao stekao je pravo da promeni sredinu. Rešio je da se vrati nekoliko koraka unazad, da pod palicom Žarka Lazetića, dokazanog u radu sa mladim igračima, oživi karijeru i u gradu podno Rudnika podseti zašto je Votford pre dve i po godine izdvojio 2.500.000 evra da bi ga kupio od Voždovca.

U međuvremenu je Stuparević igrao za Zmajeve kao pozajmljen fudbaler Votforda, u istom aranžamanu pokušao u češkom Pribramu, a sad će u Metalcu imati šansu da opravda epitet jednog od talentovanijih fudbalera svoje generacije. Pogotovo što je trajnim ugovorom vezan za Milanovčane.

Filip Stuparević je projektovan kao zamena za Prestiža Mubonga, pošto je reprezentativac Konga pre dva dana kompletirao transfer u Abhu iz Saudijske Arabije, vredan 300.000 evra. Prvu šansu za debi u dresu Metalca Filip će imati za sedam dana protiv Partizana, u Humskoj.


tagovi

Filip StuparevićMetalacMetalac Gornji Milanovacvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara