Arkadijuš Milik (©Reuters)
Arkadijuš Milik (©Reuters)

Zvanično: Milik na Velodromu

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.01.21. | 22:41

Poljski napadač napustio Napoli

Stigla je i potvrda, Arkadijuš Milik se slikao sa dresom Olimpik Marselja u rukama. Poljski napadač je napustio Napoli, koji ga je otpisao još početkom sezone (nije bio registrovan ni za jedno takmičenje), a posle dugih pregovora sa Aureliom De Laurentisom uprava ekipe sa Velodroma uspela je da postigne dogovor i preseli ga u svoje redove. Poljski napadač stiže na pozajmicu sa obaveznim otkupom, a u novom klubu uzeo je dres sa brojem 19.

Milik je dugo bio želja madridskog Atletika, ali pošto De Laurentis nije odstupao od svoje želje da na njegovom odlasku zaradi makar 15.000.000 evra, Jorgandžije su se okrenule Musi Dembeleu iz Liona. Pojavio se Marselj, ali se činilo da ni Francuzi neće udovoljiti prvom čoveku kluba sa San Paola. Ipak, kako je januar odmicao i kako je ponuda Marselja rasla, šanse su bile sve veće.

Izabrane vesti

Na kraju su se dogovorili. Bivši napadač Ajaksa je produžio ugovor sa klubom do 2022. godine, da bi se klubovi rukovali oko pozajmice do juna uz obavezan otkup. Napoli će odmah zaraditi 8.000.000 evra, ali im sleduje još 5.000.000 evra u vidu lako ostvarivih bonusa, kao i 30 odsto od naredne prodaje. Prema navodima francuskih medija, očekuje se da Milik po isteku pozajmice stavi paraf na saradnju sa ekipom Marselja do leta 2025. godine, tešku 4.500.000 evra po sezoni.




tagovi

Arkadijuš MilikNapoliAurelio De LaurentisMarseljZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara