Miloš Milojević (©mff.se)
Miloš Milojević (©mff.se)

Zvanično: Miloš Milojević novi trener Malmea

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 13:48

Srpski stručnjak stigao na upražnjeno mesto posle odlaska Jona Dala Tomasona

Nije dugo Miloš Milojević bio bez angažmana. Nepunih mesec dana pošto se rastao sa Hamarbijem, srpski trener postao je šef stručnog štaba velikog rivala - Malmea!

Nova godina – novi klub. Milojević je stigao na kormilo švedskog prvaka posle odlaska Jona Dala Tomasona i dobio poverenje klupske uprave u konkurenciji nekoliko domaćih i inostranih imena. Nije objavljeno na koliko je Milojević potpisao ugovor sa timom u kojem je zatekao srpskog krilnog ofanzivca Veljka Birmančevića, ali nekadašnji pomoćnik Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi nije mogao da krije radost zbog novog posla.

Izabrane vesti

“Došao sam u klub gde se samo pobede broje. Tako je poslednjih deset godina. Osećam velika očekivanja ovog kluba, ali ništa manje od toga ne bi ni bilo prihvatljivo za Malme. Imam najbolje igrače na raspolaganju, šampione i zna se šta se očekuje od mene“, izjavio je Milojević na konferenciji za novinare.

21.00: (14,0) Svindon (8,00) Mančester Siti (1,17)

Mladi stručnjak je sredinom decembra razrešen dužnosti trenera Hamarbija pošto je jedno vreme “flertovao“ sa norveškim velikanom Rozenborgom, što je klub okarakterisao kao neprimerenu radnju...

“Nije sve tako kako se piše i kako ste mogli da pročitate. Nisam uradio ništa pogrešno i zbog toga nemam zbog čega da se izvinjavam. Uvek postoje dve strane istog novčića. Sve je to iza mene, sada sam u Malmeu i to me jedino interesuje“.

Sportski direktor Malmea Andreas Georgson prezadovoljan je angažmanom 39-godišnjeg Srbina od koga se očekuje odbrana nacionalne titule.

“Doveli smo Miloša i jako smo srećni što je pristao da dođe kod nas. On poseduje karakter kakav je potreban našem klubu. Mentalno jak i spreman da nas vodi ka novim titulama. Osim toga, poseduje veliko fudbalsko znanje, da napravi tim sa identitetom. Imamo trenera sa velikim ambicijama i standardima“, poručio je Georgson.

Milojević je u Hamarbiju svega šest meseci, ali je gotovo ekspresno podigao kvalitet tima i u dvomeču sa Bazelom na penal do plasmana u prvu grupnu fazu jednog evropskog takmičenja u klupskoj istoriji. Ipak, trogodišnji ugovor je raskinut posle spekulacija o pregovorima sa Rozenborgom...



tagovi

MalmeMiloš MilojevićŠvedskaŠvedska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara