Foto: www.psg.fr
Foto: www.psg.fr

Zvanično: Mukijele ponovo u Parizu posle devet godina, PSŽ odustao od Škrinijara?

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 17:52

Francuski defanzivac na Parku prinčeva u transferu vrednom do 16.000.000 evra

Pari Sen Žermen je potvrdio treće pojačanje u aktuelnom prelaznom roku. Kao što je prethodno najavljeno, novi igrač šampiona Francuske je Nordi Mukijele. Lajcpig će od prodaje polivalentnog fudbalera inkasirati 12.000.000 evra fiksno, dok bi kroz bonuse mogao da zaradi još 4.000.000 evra, a sam igrač potpisao je petogodišnji ugovor sa Parižanima.

Nije Lajcpig zaradio kako smo od njega navikli iz razloga što je Mukijeleu ugovor trebalo da istekne narednog leta. Spekulisalo se da će 24-godišnji desni bek prvo produžiti ugovor sa nemačkim klubom, a tek onda stići na pozajmicu sa obaveznim otkupom kako bi Lajpcig zaradio nešto više novca, a Pari Sen Žermen izbegao FFP. Ipak, na kraju se ništa od toga nije dogodilo i Sveci su već ovog leta otkupili Nordija.

Izabrane vesti

Ostaje da se vidi kakva će biti Mukijeleova uloga na Parku prinčeva. Primarna pozicija mu je desni bek, neretko igra nešto ofanzivnije uz desnu-aut liniju, ali je ta uloga prethodne sezone bila namenjena Ašrafu Hakimiju i teško je zamisliti da će Mukijele dobiti prednost u odnosu na Marokanca, već će što je vrlo verovatnije biti rezervna opcija.

Ipak, kako rođeni Parižanin zahvaljujući fizičkim predispozicijama uspešno pokriva i poziciju centralnog defanzivca, pojedini mediji spekulišu da su Mukijeleovim dovođenjem u Pari Sen Žermenu definitivno odustali od Milana Škrinijara kojeg Inter nikako nije želeo da pusti za manje od 70.000.000 evra.

Kako bilo, Mukijele je tu, povovo u Gradu svetlosti, devet godina nakon što ga je napustio i iz redova Pariza, gradskog rivala Pari Sen Žermena, preselio se u Levalou. Kasnije sezona u Monpeljeu, pa još četiri sezone u Lajpcigu.

"Kada sam saznao da je Pari Sen Žermen zainteresovan za mene i da želi da dođem ovde, morao sam da razmislim o tome, jer je to veoma važno. To je veoma veliki korak u mojoj karijeri i nije izbor koji se donosi olako. Ali mislim i štaviše siguran sam da sam napravio pravi izbor", rekao je Mukijele na promociji.



tagovi

Nordi MukijelePari Sen ŽermenTransferiLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara