Zvanično: Najskuplji maloletnik u istoriji fudbala! Neka bude kao Sančo, neka u Mančesteru opet plaču

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 12:21

Ugovor morao na tri godine

Borusija Dortmunda je danas zvanično potvrdilo i drugo veliko pojačanje ovog leta posle dolaska Tome Menijea iz Pari Sen Žermena.

Milioneri su realizovali transfer supertalentovanog engelskog veziste Džada Belingema. On ima samo 17 godina i došao je iz drugoligaša Birmingema u kojem je eksplodirao ove sezone (40 utakmica, četiri gola, tri asistencije). Borusija je u trci za njegov potpis pobedila Mančester Junajted i za 25.000.000 evra dovela još jednog engleskog talenta za kojim bi uskoro mogli da plaču u Mančesteru.

Izabrane vesti

Podsetimo, Borusija je pre tri godine za nešto manje od 8.000.000 evra dovela talentovanog Džejdona Sanča iz Mančester Sitija i lansirala ga u jednog od najboljih mladih igrača Evrope. Sada se za Sanča interesuje Mančester Junajted koji je spreman da plati 100.000.000 evra, ali Borusija traži više. U Dortmundu se nadaju da su opet pogodili...

"Igrač ima enorman potencijal koji želimo zajedno da razvijamo narednih godina. Za svoje godine pokazuje neverovatne kvalitet u posedu lopte, ali i kada napada loptu. Povrh svega, ima sjajan mentalitet. Odmah će konkuristai za prvi tim, ali naravno da ćemo mu dati vremena da se prilagodi", rekao je Borusijin direktor Mihael Cork.

Belingem se najbolje snalazi na poziciji centralnog veznog igrača, mada može da igra i po strani. Ugovor sa Borusijom je potpisao na tri godine jer to je maksimalna dužina profesionalnog ugovora za igrače njegovog uzrasta koji dolaze iz inostranstva i potpisuju profesionalne ugovore.

On je tako postao najskuplji tinejdžer u istoriji Borusije Dortmund pošto je dve godine stariji Erling Haland zimus kupljen od Salcburga za 20.000.000 evra. Ujedno, Belingem je i najskuplji maloletnik u istoriji fudbala. Dosadašnji rekord je držao transfer Alešandrea Pata iz Internasionala u Milan za 24.000.000 evra pre 13 godina.

Mladi Englez je na Vestfalenu simbolično promovisan uz stihove pesme „Hej, Džad“, legendarnih Bitlsa.

"Ne mogu da nađem dovoljno načina da se zahvalim Birmingemu za sve što je uradio za mene. Došao sam u klub kada sam imao sedam godina. Sada sam mnogo uzbuđen što ću biti deo jednog od najvećih evropskih klubova. Način na koji Borusija Dortmund radi, pogotovo sa mladim igračima, pomogao mi je da lako donesem odluku o nastavku karijere", rekao je Belingem na promociji.

Sa Belingemom i Menijeom, Borusija je završila što se tiče kupovina za ovo leto. Osim ako klub ne napusti Sančo


tagovi

Džud BelingemLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara