Najnovije vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

/ Izvor: mozzartsport.com

Zvanično: Novi Pazar u Superligi

Vreme čitanja teksta: 1 minuta

Dubočica, Sloga iz Kraljeva, Radnički iz Sremske Mitrovice i Loznica su novi prvoligaši

Zvanično: Novi Pazar u Superligi
Stadion Novog Pazara, © Star sport

Kompetirana je lista učesnika Superlige Srbije za sezonu 2020/21. Umesto Grafičara, koji je odustao od takmičenja pod obrazloženjem da ne želi da ugrožava regularnost, jer se tretira kao filijala Crvene zvezde, u elitni rang srpskog fudbala uskočio je – Novi Pazar.

Klub iz Raške oblasti je sezonu u Prvoj ligi Srbije okončao na desetom mestu, sa 13 bodova manje od Metalca, poslednjeg tima koji je na osnovu tabele napredovao, ali je na današnoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, održanoj na Kopaoniku, dobio mesto u visokom društvu.

Po završetku Skupštine održana je sednica Izvršnog odbora FSS na kojoj su donete sledeće odluke. Na upražnjeno mesto u Superligi (Grafičar nije dobio lecencu za takmičenje) raspoređen je Novi Pazar“, saopšteno je na sajtu FSS.

Tako će Novi Pazar biti poslednjih, 20. tim, koji će se od narednog ciklusa takmičiti u Superligi. Ovo je Pazaru povratak u Superligu posle tri godine, poslednji put vojevao je sa najboljima u sezoni 2016/17.

Inače, čelnici FSS-a odlučili su da pomere početak naredne sezone Superlige za jednu sedmicu. Prvobitan plan podrazumevao je start 25. jula, ali je posle sastanka sa Kopaoniku saopšteno da će se lopta zakotrljati 1. avgusta.

Istovremeno, Prva liga Srbije će početi 15. avgusta. Imaće i ona novi izgled, odlučeno je da upražnjena mesta popune Dubočica iz Leskovca, kraljevačka Sloga, Loznica i Radnički iz Sremske Mitrovice.

Komentari 58

Veličina slova

Ostale vesti

Uživo
Najava mečeva