Zvanično: Đorđe Jovanović za 2.800.000 evra u Bazelu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 12:18

Srpski reprezentativac potpisao na četiri godine

Samo u Partizanu nisu verovali u njega. Tamo gde je počeo karijeru. A, onda je eksplodirao u Čukaričkom, nastavio u Makabiju iz Tel Aviva, da bi danas Đorđe Jovanović potpisao za Bazel.

Švajcarski gigant je zvanično potvrdio da je srpski reprezentativac parafirao ugovor na četiri godine, do juna 2027. godine. I nosiće na dresu broj 99.

Izabrane vesti

Makabi iz Tel Aviva je zaradio. Doveo je Jovanovića iz Čukaričkog u februaru prošle godine za 1.900.000 evra, da bi ga prodao za 2.800.000 evra i 15 odsto od sledeće prodaje. Procenat od toga ide i Čukaričkom, koji će inkasirati 120.000 evra.

Đorđe Jovanović je nakon potpisa za Bazel rekao za klupski sajt:

„Jedva čekam izazove sa Bazelom. Ovo je dobro poznat klub širom sveta, a ja ću naporno raditi i davati sve od sebe da pomognem timu da ostvarimo dobre rezultate. Imao sam dobru sezonu u Makabiju i želim da tako nastavim u Bazelu“, rekao je Jovanović.

Zadovoljan je i sportski direktor Bazela Hajko Fogel.

„Ubeđeni smo da smo sa Đorđem dobili kombinaciju ubojitog napadača, fizički moćnog, koji učestvuje u igri i u šesnaestercu i van njega. On jako dobro razume igru, inteligentan je fudbaler. Kroz igre za Makabi i reprezentaciju je stekao rutinu, pokazao je da ume jako dobro da se nosi s pritiskom“, istakao je Fogel.

Jovanović je karijeru počeo u Partizanu, ali u Humskoj nisu verovali u njega, pa je 2018. otišao u Lokeren za simbolično obeštećenje. Nije se mladi napadač, tada sa 19 godina, snašao u Belgiji, niti potom u Španiji, pa se u januaru 2021. vratio u Čukarički, gde je eksplodirao. Usledio je transfer u Izrael, postao A reprezentativac Srbije, a danas je napravio novi korak napred u karijeri.


tagovi

Đorđe JovanovićBazelMakabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara