Zvanično: Pao je rekorder Suma, Šporar Sportingov u najvećem transferu slovačkog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 18:32

Slovan podigao lestvicu

Danima se najavljivalo, sada je ozvaničeno - Andraž Šporar je novi fudbaler lisabonskog Sportinga!

Momak koji je pre dve i po godine bio nadomak Crvene zvezde u poslu za koji se verovalo da će biti vredan 600.000 evra, danas je novi rekorder Slovana iz Bratislave i kompletnog slovačkog prvenstva! Posle 60 golova na 78 utakmica za Slovan i čak 20 pogodaka ove sezone, Šporar je potpisao ugovor na četiri i po godine, a Sporting je dobio napadača koga će pokušati da pretvori u novu zlatnu koku. Uz ugovor stoji i otkupna klauzula od 60.000.000 evra, a Šporar će svakako biti igrač koji je doneo rekordnu zaradu Slovanu, ali i najskuplje plaćeni igrač slovačkog šampionata. Sporting je u zvaničnom dopisu portugalskim medijima otkrio da je obeštećenje za ovaj transfer 6.000.000 evra fiksno. 

Izabrane vesti

To znači da je Šporar stao rame uz rame sa Milanom Škrinijarom koji je pre četiri i po godine iz Žiline stigao u Sampdoriju za identičnu sumu novca. Inače, Šporar je na listi najskuplje prodatih igrača Slovana pretekao dosadašnjeg rekordera Sejdubu Sumu, za koga je Partizan leta 2017. platio 1.650.000 evra.

Kako ističu pojedini izvori, na Šporarovom transferu insistirao je sportski direktor Sportinga Ugo Vijana, koji je danima unazad završavao transfer s čelnicima Slovana, a čak je nekoliko puta išao u Bratislavu na direktne pregovore. 

Iako ne igraju na istoj poziciji, poslednjih dana se spekulisalo da bi s dolaskom Šporara Sporting dozvolio Brunu Fernandesu da napusti stadion Žoze Alvalade, mada iz Engleske stižu vesti da je njegov transfer u Mančester junajted propao pošto Ed Vudvord nije spreman da plati 70.000.000 evra za transfer, već najviše deset miliona evra manje. 

Foto: sporting.pt


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara