Zvanično: Počela Stanojevićeva transfuzija

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 16:28

Konja promovisala srpskog trenera

Ekspresna promena trenera u turskoj Konji. Aleksandar Stanojević je danas i zvanično preuzeo kormilo turskog prvoligaša od smenjenog Ilhana Paluta.

Stanojević se vratio na klupu posle desetomesečne pauze i potpisao ugovor sa Konjom do kraja sledeće sezone. Zvaničnoj promociji na Metrpolitan stadionu su prisustvovali direktori kluba Ibrahim Šahin i Ismail Jazidži.

Izabrane vesti

Konja je prilično dobro započela sezonu i na mundijalsku pauzu otišla kao trećeplasirani tim na tabeli turskog šampionata. Ali posle nakon svetske smotre u Kataru i nastavka prvenstva, forma ekipe i rezultati su bili sve slabiji pa su upisana tri remija i poraz. I Konja je pala na sedmo mesto na tabeli.

Klub je rešio da nešto promeni i odlučio se za šok terapiju na klupi.

Zahvalili su mi se uz reči ’Potrebna nam je sveža krv na klupi’. Samo to. Ništa više. Iskreno, nisam to očekivao iako sam i ja očekivao bolje rezultate. Bio sam u šoku“, rekao je bivši trener Ilhan Palut.

Klub sa juga Anadolije je brzo reagovao i dogovorio dolazak Aleksandra Stanojevića kojem će ovo biti sedmi inostrani angažman u karijeri. Do sada je radio u Kini, Izraelu, Grčkoj i Saudijskoj Arabiji a najveće uspehe je imao u prvom mandatu na klupi Partizana sa kojim je osvojio dve titule šampiona Srbije i jedan trofej u nacionalnom kupu. U inostranoj karijeri nije osvajao trofeje.

U Konji se od njega očekuje da izbori plasman u neki od evrokupova. Kroz prvenstvo će to biti teže jer Konja za trećeplasiranim Bašakšehirom zaostaje sedam bodova, ali bi Kup Turske mogao da bude dobra šansa jer je u osmini finala očekuje duela sa Gazijantepom.

Od poznatijih imena, boje Konje brane bosanski reprezentativci Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović, s tim što bi ovaj drugi do kraja prelaznog roka mogao da pređe u Barnli ili Bešiktaš. Tu su i iskusni Kostarikanac Fransisko Kalvo, Hrvat Robert Murić, Albanac Endri Ćekići...

Stanojević bi na klupi Konje trebalo da debituje prekosutra u kup meču protiv Gazijantepa. 


tagovi

Aleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara