Gosens (©fcinter)
Gosens (©fcinter)

Zvanično: Robin Gosens je novi bek Intera

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 21:07

Pozajmica sa obaveznim otkupom

Veliku stvar je uradio Inter. Doveo je Robina Gosensa, sebi je doveo ogromno pojačanje, a direktno je oslabio Atalantu, jednog od rivala za vrh tabele.

Sve je gotovo, nemački reprezentativac je potpisao za Inter, obukao je crno-plavi dres i slikao se za klupski sajt. Napad Njukasla poslednjih dana je odbijen, nerazuri su dobili tu bitku i doveli sjajno pojačanje na poziciji levog krilnog beka.

Izabrane vesti

Ceo aranžman deluje nekako nestvarno. Atalanta je prodala Interu jednog od oslonaca tima u poslednje dve sezone. I to je dogovor takav da će se Gosens godinu i po dana voditi kao pozajmljen igrač, klub iz Milana će za to platiti 3.000.000 evra, a tek posle toga će igrač biti otkupljen za 22.000.000 evra. Iako se vodi kao obavezan otkup, u saopštenju Intera na sajtu stoji da će se otkup dogoditi „pod određenim uslovima“. Nije precizirano kojim.

Robin Gosens će potpisati za Inter do 2026. godine, a imaće godišnju platu od 2.500.000 evra. Veliki korak napred za fudbalera koji je pre samo četiri leta igrao za Atalantu za smešnih 300.000 evra. Ali, mnogo je i napredovao Nemac od tada.

Na 157 utakmica, koliko je krilni levi bek odigrao za Atalantu, postigao je 29 golova, dok je za 21 asistirao. Statistika koje se ne bi postideo ni neki ofanzivni vezista. I opet je Boginja iz Bergama pristala da ga proda...

Inače, zanimljivo je da je Gosens pre neku godinu pričao da mu deluje "bolesno“ da neko za njega plati 30.000.000 evra.

Velika mi je čast kada me povezuju sa klubovima kao što su Juventus ili Inter. To me čini ponosnim i pokazuje mi da radim prave stvari. Kada čujem da neko želi da plati za mene 30.000.000 to mi deluje bolesno. Ali, činjenica je da danas igrači koštaju mnogo“, pričao je Gosens.

Nije 30 miliona, ali nije ni mnogo manje... 



tagovi

Robin GosensInterSerija A

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara