Zvanično: Rubin izbrojao 4.500.000 evra za srpski trio

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 23:10

Ozbiljan remont ekipe iz Kazanja

Poslednjeg dana prelaznog roka u Rusiji među najaktivnijima je bio Rubin. Klub iz Kazanja ozvaničio je dolaske čak petorice igrača, od kojih su trojica srpski internacionalci.

Prvi je predstavljen Uroš Drezgić, zatim Nikola Čumić, a onda i Lazar Ranđelović. Sva trojica, doduše nezvanično, plaćeni su po 1.500.000 evra, a deo zarada će pripasti Čukaričkom, Vojvodini i Olimpijakosu.

Izabrane vesti

Drezgić i Čumić potpisali su dugoročne ugovore, na po četiri godine, dok se Ranđelović obavezao na vernost do kraja aktuelne sezone. Bivši krilni napadač Radničkog iz Niša još jednom nije uspeo da se nametne u Olimpijakosu, ovaj put kod trenera Dijega Martineza, te je usledio i definitivni rastanak sa Olijem posle pet godina i selidbi po pozajmicama.

Za doskorašnjeg štopera Čukaričkog ovog će biti prvi transfer van granica Srbije. Doskorašnji štoper Vojvodine je početkom 2020. takođe iz niškog Radničkog prešao u Olimpijakos, ali se nije nigrao u klubu iz Pireja, a od inostranog iskustva ima i pozajmice Sportingu iz Hihona i Lucernu. Tamo je igrao značajno više, ali se septembra 2022. vratio u Srbiju i potpisao za Vojvodinu. Ostavio je odličan utisak igrajući za Novosađane, te ne čudi poziv iz Rusije.

Za Ranđelovića će ovo biti povratak u tamošnju Premijer ligu, pošto je prošle sezone nastupao za Ural. U 34 nastupa dao je tri gola, sva tri u prvenstvu.

Svu trojicu u Kazanju će dočekati doskorašnji štoper Partizana Igor Vujačić, koji je ovog leta potpisao za Rubin i time obezbedio Partizanu 1.000.000 evra. Do nedavno je deo kluba iz Kazanja bio i bivši napadač Crvene zvezde, Đorđe Despotović.

U dosadašnjih sedam kola Premijer lige Rubin je sakupio tek šest bodova i nalazi se na 13. mestu od ukupno 16.


tagovi

Nikola ČumićRubinLazar RanđelovićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara