Zvanično: Rudi Garsija novi trener Napolija

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.06.23. | 21:10

Prvak Italije servirao iznenađenje

Pominjali su se mnogi, licitacija je počela pre nego što je prvenstvo Italije završeno i Napoli proslavio osvajanje titule. A, na klupu je stiglo – iznenađenje. Čovek koji se do juče nije pominjao kao kandidat – Rudi Garsija!

Napoli je večeras zbunio sve, od italijanskih novinara do svojih navijača. Ali je informaciju potvrdio na klupskom sajtu:

Izabrane vesti

Aurelio De Laurentis (predsednik Napolija, prim.aut) sa zadovoljstvom obaveštava javnost da je gospodin Rudi Garsija novi trener Napolija. Želimo mu dobrodošlicu i mnogo sreće“, stoji u kratkom saopštenju Napolitanaca.

Od dana kada je postalo jasno da Lučano Spaleti neće ostati na klupi novog prvaka Italije i pored istorijskog uspeha i klauzule da mu se ugovor produžava na još godinu dana, krenula je licitacija sa imenima njegovog naslednika.

Pominjali su se Rafa Benitez, Luis Enrike, Julijan Nagelsman, pa dosadašnji trener PSŽ-a Kristof Galtije, Paulo Souza, Vinčenco Italijano... I pravo niotkud iskočio je Rudi Garsija.

Njemu Italija nije nepoznata adresa, jer je bio trener Rome od 2013. do 2016. godine. Pre toga je francuski stručnjak vodio Dižon, Le Man, Lil, a posle Rome je bio na klupi Marselja, Liona, dok mu je poslednja adresa bio Al Nasr.

Jedina dva trofeja koja je Garsija osvojio je dupla kruna sa Lilom u sezoni 2010/11.


tagovi

Rudi GarsijaNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara