ZVANIČNO: Siti prodao Delfa

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.07.19. | 23:35

Još jedan zanimljiv transfer na Ostrvu

Evo i prvog zanimljivog odlaska iz Mančester Sitija ovog leta.

Iskusni univerzalac Fabijen Delf (29) je večeras napustio mančesterski klub i prešao u Everton. Ostrvski mediji pišu da visina transfera iznosi oko 10.000.000 evra, a Delf je stavio paraf na trogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

On se večeras priklučio pripremama Karamela u Švajcarskoj posle odrađenih lekarskih prgleda, a potom je i zvanično promovisan.

Delf je drugo pojačanje Karamela ovog leta. Pre njega je stigao danski golman Jonas Lesl iz Hadersfilda kao slobodan igrač da bude alternativa prvom golmanu Pikfordu. Doduše, za 25.000.000 evra je otkupljen i portugalski vezista Andre Gomeš od Barselone.

A što se tiče Mančester Sitija, Delf je prva prodaja posle 90.000.000 evra iskeširanih za kupovine Rodrija iz Atletika, Anhelinja iz PSV Ajndhovena i golmana Stefena iz Amerike.

Delf je imao još godinu dana ugovora sa Građanima li mu je rečeno da se ne računa na njega i nije želeo da ostane i prima platu već da negde igra. U Mančester Siti je došao pre četiri godine iz Aston Vile za otprilike istu sumu za koju je večeras prodat. Uglavnom je bio rezervista u prve dve sezone i ulazio kao džoker u veznom redu, a onda ga je Gvardiola poslednjih sezona koristio na poziciji levog beka kao prinudno rešenje.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara