Zvanično: Stefan Leković promovisan u Viljarealu i poslat u Mini podmornicu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 17:41

Zvezdin štoper predstavljen u Španiji

Prelazak Stefana Lekovića u Viljareal i zvanično je realizovan, a mladi štoper zadužio je žuti dres koji će kao pozajmljeni igrač nositi do kraja sezone.

Centralni defanzivac rođen 2004. godine promovisan je u novog igrača Žute podmornice čije će čelnike pokušati da ubedi da na kraju takmičarske godine otkupe njegov ugovor za 4.000.000 evra. Na promociji, Leković je predstavljen kao novi član "Mini podmornice", s obzirom na to da će kao mladi igrač trenirati sa prvim timom i konkurisati za minute, ali će biti na dvojnoj registraciji i na raspolaganju i u Viljarealu B, članu Segunde.

Izabrane vesti

Crveno-beli su po osnovu pozajmice inkasirali 300.000 evropskih novčanica, a odlaskom Lekovića angažman štopera postao je još urgentniji s obzirom na to da je Ljutice Bogdana ovog leta napustio i Strahinja Eraković, koji je za 7.000.000 evra prodat Zenitu.

Podsetimo, 19-godišnji štoper se pre odlska na Pirinejsko poluostrvo dovodio u vezu sa bundesligašima Bajern Minhenom i Borusijom Dortmund, kao i sa Siti grupom, ali sa pomenutih adresa nisu stigle konkretne ponude.

Uspeo je Leković da se kao lider generacije 2004. izdvoji kako u omladincima koje je dve sezone predvodio u Ligi šampiona za mlade, tako i u regovima Grafičara, odakle je zaslužio poverenje u prvom timu još tokom mandata Dejana Stankovića.

Stasavajući uz Dragovića, ali i Erakovića, mladi štoper je potvrdio da je sa pravom nosi epitet velikog potencijala, a novo dokazivanje mu sledi u klubu koji je član jedne od najboljih liga Starog kontinenta.

Od centralnih defanzivaca Barak Bahar na raspolaganju ima kapitena Aleksandra Dragovića, povratnika Miloša Degeneka, Uroša Spajića i Nemanju Milunovića, a u dosadašnjim utakmicama ulogu štopera preuzimali su i Milan Rodić i Srđan Mijailović.

Imajući u vidu da izraelski strateg preferira formaciju sa trojicom štopera, a da bi Degenek mogao da neretko bude zadužen i za ulogu beka, izvesno je da crveno-belima u smiraj prelaznog roka, odnosno pred registraciju igrača za grupnu fazu Lige šampiona, sledi potraga za defanzivcem, a prvi na listi želja je Vanja Drkušić.



tagovi

Stefan LekovićViljarealFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara