Komentari na vest

Zvanično: Superliga od 2022. sa 14 klubova, bonus sveden na jednog fudbalera, ali mora da igra 90 minuta

G

Gost978

pre gotovo 3 godine

Povredi se bonus igrač? Ili igra toliko loše da ga moraš zameniti?! Nebuloze...
e

esex

pre gotovo 3 godine

a sta ako bonus igrac dobije crveni a drugog nemas.ili ako ga imas na klupi jel mora napolje neki nebonus da ga zameni rezervni bonus??!
d

d.g.

pre gotovo 3 godine

A zar rukovodstvo fss postoji pa jos i upravni odbor. Ko je na celu fss. Kako je dosao na celo. To se stavlja pod tepih.
J

Jole al pravi

pre gotovo 3 godine

Lepo Tito reko.. Pre 27-me ne sme da ode iz zemlje... Pa liga bese 5-ta u svetu tamo 70-ih... A sad.. Prohoda... Odma preko.. Begaj.. I u pravu je.. Sta ce ovde... Da primi vakcinu za 3.000 dinara? Begaj sinko i ne vracaj se vise..
N

Neupuceni

pre gotovo 3 godine

Da li sam dobro razumeo da su onda Rad i Javor ostali u ligi??
T

Tragikomika

pre gotovo 3 godine

Ono kada poluamatersku ligu nazivate SUPER LIGA 😂😂😂 Gde 80 posto igrača lige igra za 2000 evra mesečno. Više priliči naziv ling long liga. Tereni oranice, stadioni raspad, ispod sedišta rastu pečurke i korov. Albanija ima stadion kao svemirski brod, a gde smo mi.
G

Gx

pre gotovo 3 godine

Mora da igra 90 min...znaci moze ladno i da stoji....ili mora da se zameni sa isto bonus igracem..mislim da je to cista glupost sa ti bonus igracem da se nesto mora....iLi si dobar ili si los i cao...kvalitet lige bice jos i gori....

MILAN1989

pre gotovo 3 godine

Razumeo sam da je pravilo o bonus igracima da bi mladi igraci skupili iskustva.Ne bih znao 3 igraca koji zaista imaju kvalitet za LE.Jedini pravi razlog je da bi se lakse prodali,tacnije uvalili nekome.A ovo pravilo o broju stranaca je na neki nacin dobro,a na drugi lose.Gledate srpsku ligu a 90% igraca su neki tamnoputi igraci.Liga bi bila kvalitetnija,nema govora,ali nasi igraci gube zbog toga.U Zvezdi mali Radulovic,Kahvic,Knezevic ne dobijaju sansu jer na njihovim pozicijama igraju,daleko najbolji igraci nase lige.Nadam se da ste razumeli sta sam hteo da kazem.Pozdrav.
N

Novisaaaad

pre gotovo 3 godine

I jos jedno obavezno pravilo da Rad uvek mora biti u toj ligi bez mogucnosti da ispadne
G

Gost8888

pre gotovo 3 godine

VAR ce pre da uvedu Farska Ostrva i Giblatar nego ova mafijaška hobotnica koja vlada Srbijom.
A

A...

pre gotovo 3 godine

... Šta ako se bonus igrač povredi na recimo krilu(Gavric ), a na klupi imaš bonus štopera(Erakovic)? Hoće li se onda igrati sa štoperom na krilu?! ?
M

Ma da...

pre gotovo 3 godine

Dosta vise s tim ukidanjem broja stranaca. Zasto? Cemu? Mislite da bi to povecalo kvalitet? U poslednjih 10god od preko 50stranaca koji su prosli kroz Zvezdu i Partizan samo sacica doprinelo nesto! Ni 10% uspesnosti! Da je skauting kako treba pa i nek dovode a ovako stranacki postavljeni skauti koji ne znaju da prepoznaju talenat kod kojih ne prodje Levandovski a prodje neki Mezenga ili ko vec... Oni biraju igrace preko youtuba a ne uzivo da prate igraca po god ili dve! Samo bi se jos vise nakotili menadzeri i dovodili igrace iz celog sveta i kunuli bi se da su doveli novog Mesija ne bi li iscackali neku proviziju! Pa nasi ljudi vise vole da muljaju i otkupljuju iz Spanije ili Nemacke zaledjeno meso staro po 6meseci a ovamo time dave domacu proizvodnju ekstra kvaliteta junetine samo zato sto se tako mogu najvise ograditi! Ako tako rade za hranu uvoze najveci skart sta bi tek bilo u fudbalu?! Pa i sada sa ogranicenjem umesto da kazu hej imamo samo 4 stranca daj da pljunemo kintu ne smemo da pogresimo u proceni, oni dovode La Paru i ostale za prekrstiti se strance!
Р

Реал

pre gotovo 3 godine

па истом том логиком ево већ 25 година постоје правила о заштити домаћих играча и опет је квалитет лиге и клубова лош. Сем странаца из звезде и партизана постоје у лиги можда јос 4-5 странаца и шта нам је то донијело? Ништа. Ако број странаца ограничиш на 4-5-6,а онда нашим играчима дозволиш да са 18-19-20 година оду поништава се дејство ограничавања броја странаца и заштита домаћих играча. Све што ваља домаћих оде и онда си осуђен на неквалитетне домаће. Једино што би донијело ефекат је правило из бивше југе да играчи до 27 не могу у иностранство. Једино тако би у линг лонг лиги сада играли јовић,влаховић,миленковић,костић,тадић.... Ако ограничиш број странаца,а онда домачим играчима омогућиш да оду рано онда ништа постигао ниси јер једно поништава друго.
S

Stefnik

pre gotovo 3 godine

Da li ovi u savezu prate EP i da li vide njihove mlade i koliko je u tim nekim zemljama bio bonus pa ti mladi kidaju a ovi nasi kao babe.
S

Stefnik

pre gotovo 3 godine

Nema od nas nista! I dalje neke gluposti. Umesto da ukinu bonus i broj stranaca kao u svom normalnom svetu oni ga kao korigovali. Voleo bih neko da mi kaze kome je to bonus pravilo donelo boljitak i ko je od tih klinaca napredovao, osim ovim menadzerima koji i turneju reprzentacije organizuju da bi satro igrali Jovici, Gavrici i ko zna koji jos! Uzas!!!
O

Op trt gevzn zaj

pre gotovo 3 godine

I 14 je mnogo
Y

YHRS

pre gotovo 3 godine

Мора да игра 90???То нема нигде на свету...шта ако игра ужас...или90 минута мора да буде такозвани бонус...почне један изађе ал уђе други,јел неко скапирао правило??...То са бонусима је ужас...нисам могао да верујем прошле сезоне да су увели...По мени би требало избацити то правило и повећати број странаца на 5,никако оно да са пасошем еу ниси странац...то би значило да можеш малтене цео тим странаца да имаш.
C

Cer

pre gotovo 3 godine

Jeste gledali vi ligu ove godine? Bonusi su morali da igraju poluvreme, ako izlaze ranije, moze da ih zameni samo bonus. Da se ne bi desavalo kao u Rumuniji gde ne mora celo poluvreme, pa su treneri pravili zamene u prvom minutu. E sad je novo samo da nema dva bonusa nego jedan i da mora da igra 90 unesto 45 minuta. Znaci ako izlazi iz igre pre kraja moze da ga zameni samo bonus. Ili niko.

Velibor Malesevic

pre gotovo 3 godine

Ma šatro mora da provede bonus igrac 90 minuta, isfolirace povredu i zamenice ga. Pa ko normalan ce da drzi nekog bonusa u igri ako je los a ima boljeg, samo ce da se uhvati za zadnju lozu i cao...gluposti
I

Iniesta 8668

pre gotovo 3 godine

U tom slucaju ce morati da ga menja bonus igrac takodje pretpostavljam. Posto kao sto si napisao i ne mozes odrediti pre utakmice da li ce neko odigrati 90 minuta, povreda, karton(rizik od drugog), nemanje snage, mozda igra los mec, sve su to stvari koje mogu da uticu da imas zelju da zamenis bas tog igraca. Ali ce verovatno morati drugi bonus da udje umesto njega, logicno je
v

v1ad

pre gotovo 3 godine

Pa I ovo je neki pomak na bolje. Definivno nam treba manja liga (12 je dobra mera). Ovo oko bonusa je pokusaj da se zadovolje obe strane (i ona za i ona protiv) ali nije resenje ni to. Mladi igraci ce se razvijati jedino ako igraju pored i protiv kvalitetnih igraca, ne tako sto prisiljavas trenere da ih obavezno imaju u timu (mada neke domace trenere i treba motkom po straznjici da bi dali uopste priliku mladom igracu ali to je druga prica). Na kraju, ocekivano je ostalo pravilo o strancima. Ipak su oni tu da uzimaju mesto nasoj deci i "biserima".
S

Sasa1234

pre gotovo 3 godine

A zasto se ne donese odluka da igra 11 najboljih na terenu, sta me briga koliko ima godina i koje je nacionalnosti, boje koze, ako gine i doprinosi mom klubu taman da je sa madagaskara i da ima 50 god.
R

Ron Džeremi

pre gotovo 3 godine

I Rad ostaaaa
T

To je normalno

pre gotovo 3 godine

Jel znaš ti ko je sada prvi čovek u Radu, preciznije rečeno prvi momak. Mislim da je drugorodjeni.
s

smederevac

pre gotovo 3 godine

ako podele drugu ligu na dve grupe onda dzabe sve propast i mesetarenje se nastavljaju kao da niceg nije ni bilo
G

Gost Djape

pre gotovo 3 godine

Nista o broju stranaca u timu. I kako nelegalna uprava moze da donese ijedan zakon. Oni su napravili puc u FSS i nikom nista, ovo je sprdnja od saveza, dok nam ne dodje UEFa da rascisti ovo nista od naseg fudbala, jer ocigledno drzava ne zeli da se mesa, mozda joj odgovaraju ovi iz uprave.
R

Raša P

pre gotovo 3 godine

Država ne sme da se meša u FSS jer bi i klubovi i reprezentacija bili dugoročno izbačeni
K

Koji kretenizam

pre gotovo 3 godine

I sta sada ako se Taj bonus igrac povredi ili igra lose? Jer moze, da ga, zamenis drugi bonus igrac? Smejurija
L

Lebovski

pre gotovo 3 godine

"Novo pravilo najvise odgovara zvezdi i partizanu".. Ajde bre, pa mi imamo mladih pola tima. prosek godina u zvezdi 28. Sve odluke se donose zvezdi u korist, koga vi mlatite vise.. Posto nemaju 2 mlada za prvu postavu, sad im smanjili na jednog..
G

Gost Pp.

pre gotovo 3 godine

Sta lupetas,Stanojević je to javno trazio.Sta god se uradi po vašem odmah to prebacujete na Zvezdu.Dosta je vasih lazi,toliko ste se zapleli u njih da vise i ne znate sta je istina.Jos kao glumite neke kabadahije kao da vas se neko plasi
j

jovafut

pre gotovo 3 godine

vratite i staro pravilo,nema inostranstvo pre 24 god... ili koja je vec bila granica ranije.... da bi mogli da ocekujemo nesto u evropi. sportski pozdrav
v

v1ad

pre gotovo 3 godine

Mislim da je bilo 26 ili 27 godina. Ajde probaj danas da sprecis nekoga da ode van sa 20 godina. Ne zivi se odavno u komunizmu da je krsenje ljudskih prava normalna pojava. Jesmo losi ali smo bar to zlo prevazisli.

Velibor Malesevic

pre gotovo 3 godine

28 godina bila nekad granica...to je sada nemoguće, mozda bi moglo do neke 25 ali odmah bi se javili mnogi iz Evrope kako je to krsenje prava igraca da se dobro unovci, ugrozavanje prava na egzistenciju....itd
M

Ma da...

pre gotovo 3 godine

Ma ko daje tebi toliko pluseva za debilnu izjavu?! Sada neko trenira celog zivota sam kupuje kopacke placa treninge i postane dobar igrac i sada eto mora da igra u Zvezdu ili Partizan ili Surdulicu za 100-500 000e a nece otici u inostranstvo da igra za 2 ili 3mil e? Samo zato sto si ga ti osudio a nicim nisi doprineo njegovom razvoju?! Eto samo da bi ti gledao malo kvalitetniji fudbal! Da si ti na tom mestu da biras da moras da igras za Surdulicu za 50 000e ili te trazi Fiorentina i daje ti platu 1mil evra sta bi ti izabrao da ostanes ili odes?! Jel bi i tada isto ovo pricao i podrzavao?
S

Sasa 79

pre gotovo 3 godine

Opet glpost i bacanje prasine u oci. Zasto 14 a ne 10? Mi nemamo kvalitet mi za 10.
P

Pitanje

pre gotovo 3 godine

A sta ako se bonus povredi? A sta ako nema snage za 90 minuta? Jel to znaci da umesto bonusa ulazi bonus igrac, ili mora da copa do kraja utakmice? Potam za druga!
G

Gagi197

pre gotovo 3 godine

ZVANICNO:Pocetak kraja propasti srpskog fudbala
7

777

pre gotovo 3 godine

Debilizam i dalje traje...
F

Filippo

pre gotovo 3 godine

Da li rad ispada ili je ubačen a da se ne pominje to mene zanima?
Л

Ложач

pre gotovo 3 godine

Дајте ВАР, хоћемо коначно партизана и рада у другој лиги
O

Objektivac

pre gotovo 3 godine

Makar ce zvezda smanjiti broj zatvorenih utakmica sa 36 na 24
@

@Ložač

pre gotovo 3 godine

Prvo je red na tvoju zvezdanu da je izbacimo u beton ligu da igra derbije sa Surčinom i Bežanijom
3

32 titula

pre gotovo 3 godine

Sto budala zamisli to drzava ne moze da plati,bonus pa jos mora celu utakmicu da odigra. Cirkus od saveza boze,boze koliko strucnjaka na jednom mestu?
R

Raša P

pre gotovo 3 godine

Pod hitno izbori FSS jer toliko loših odluka je doneto na štetu fudbala u Srbiji. Kakvi bre bonusi i ograničenje broja stranaca!!! Pa neka kažu na koga su se ugledali u celom svetu! Direktno rade protiv interesa klubova koji izlaze u Evropu i dovode ih u ne ravnopravan položaj. Uređuju super ligu Srbije a iz nje nema ni jednog igrača u reprezentaciji u zvanim utakmicama ni na klupi.
9

951357

pre gotovo 3 godine

Što se lige tiče, lagano može da se preskoči sezona sa 14 ekipa i direktno ide na 12. Nema potrebe da se produžava agonija još godinu dana. A ako je prethodno bonus pravilo bilo glupo, ovo je retardirano. Prvo, uslovljavaš timove da mora da im igra neki igrač 90 minuta. Šta ako se povredi? Šta ako odigra loše i trener hoće da ga zameni? Šta ako iz taktičkih razloga trener hoće da ga zameni? Ovo je takva nebuloza da je to čudo jedno.
C

Cirkus drugi deo

pre gotovo 3 godine

i posle Kokeze sve isto u savezu bez promena ali interes pojedinaca se nastavlja.Nema nista od naseg fudbala dok se ne ocisti kompletan savez.
S

Sima Arauho

pre gotovo 3 godine

Kada ce biti uveden VAR?!KADA?!Jel kad nas Ser Samrok dovede na nivo Radnickog iz Nis?!
B

Boze Simo

pre gotovo 3 godine

pa Radnicki ima i ime i tradiciju Dinamo iz Vranja ce biti pravo uporedjenje.
D

Džabe ste krečili

pre gotovo 3 godine

14??? Mnogo. Znači kada su pravili ligu od 20, uzeli su lepe pare od klubova koji su ušli i koji nisu ispali zbog proširenja. Sve se svodi na KOMBINU. Aj pravićemo se slepi da to ne vidimo.
t

tajo

pre gotovo 3 godine

Željko Gavrić vredi 4,5 m Nemanja Jović 3,5m Veljko Nikolić 5m Filip Stevanović čak 8m vredeo pa mu pala cena na 6,5 Oni su jedni od najvrednijih igrača ling long lige Po transfermarktu. To je sve na foru mladosti i broja utakmica, jer ti eksperti ne gledaju uživo utakmice nego samo statistiku pa po njoj ocenjuju. Eto šta donosi pravilo bonusa i poziv u a reprezentaciju A sami imate oči i videli ste da su prosečni igrači
W

WhoAmI

pre gotovo 3 godine

Menadzerski igraci, ima puno bolje dece koja nisu uspela zbog takvih.
G

Gost No.1

pre gotovo 3 godine

Bonus pravilo je smešno, koliki mediokriteti vode fudbal ovo je za ne poverovati, ne odustaju od tog glupog pravila nego još prave neku modifikaciju, izbaciti sve iz saveza naglavačke.
G

Gost67899

pre gotovo 3 godine

NEK IGRAJU BONUSI I POSLE SE TRESU NAŠI KLUBOVI OD KAIRATA I DUNAVSKE GREDE
m

mikio

pre gotovo 3 godine

Jel se posle 26 kola igra plej of dvokruzno ili?
R

Ris

pre gotovo 3 godine

Playoff dvokruzno sa sest timova, playout jednokruzno sa osam timova. Playoff traje tri kola duze. 36kola playoff a 33playout. Tako bi trebalo, mislim da tako igraju Bugari Cetiri derbija bi se igrala.
G

Gostivoje

pre gotovo 3 godine

Pravilo o bonusima nije smisljeno radi fudbala vec radi menadzera. Iz nase lige dobro se moze prodati samo igrac do 23-24 godine. Mi smo bundeva od drzave i sve sto se radi,radi se naopako i iz koristi.

Norwegianviking

pre gotovo 3 godine

slazem se!
T

Tacno tako

pre gotovo 3 godine

Jos samo kad bi otkrili imena tih menadzera bilo bi bum! Svaki malo ozbiljniji politicar, tajkun, krimos, je menadzer! Zato nema privatizacije u fudbalu, ovakvo bez zakonje im najviše odgovara! To im je sve i cist kapital, tako se ugradjuju, tako peru pare itd...

Norwegianviking

pre gotovo 3 godine

Sve je ok, 16-14-12 ali ovo za bonus igraca je toliko cudno!! A strance bilo bi dobro da bude 7 a ne ovo...
A

Archie

pre gotovo 3 godine

Može li naša liga da veže dve godine bez da se stalno nešto menja? Čim se stalno nešto menja znači da prethodno nije valjalo, a ako prethodno stalno ne valja onda znači da ljudi iz Saveza i Lige uporno loše odrađuju svoj posao i uzimaju novac za to.
D

Draškooo

pre gotovo 3 godine

Šta ako se bonus igrač povredi u 55 minutu ? Dali ga menja drugi bonus ili ekipa ostaje sa deset igrača ? Samo se brukamo sa tim bonusima, umesto da napravimo profi ligu.
G

Gosti

pre gotovo 3 godine

Da li ce se VAR ce se koristiti od ove sezone?
G

Gost46888

pre gotovo 3 godine

Bonus igrač zaštićen kao lgbt pripadnik
r

rako

pre gotovo 3 godine

Gledali ste svi naše talente u21 protiv Brazila, liče na San Marino. Kobajagi A reprezentacija ponižena protiv b tima Jamajke i Japana. Sam Piksi kaže da nije ljut na igrače, ali imali su priliku da vide kako treba da se igra fudbal i dodaje lopta od Japanaca. Guranje na silu menadžerskih igrača ništa ne donosi, nikad se nećemo plasirati na veliko takmičenje.
G

Gost5789

pre gotovo 3 godine

Broj stranaca neograničen, ukinuti bonus pravilo i ligu svesti na 10 kluba
0

09

pre gotovo 3 godine

Ko smišlja ova pravila o strancima i bonusima, kao da je pobego iz ludnice. Prošle sezone smo imali 20 klubova znači 40 igrača mlađih od 21 godinu je moralo da igra. Na kraju odigramo 2 utakmice sa Rusijom i Brazilom i ne šutnemo na gol. Moraju da igraju samo oni koji znaju a ne menadžerski igrači
G

Gost8900

pre gotovo 3 godine

Plodove rada fss i sumanutih pravila o strancima i bonusima videćete ovo leto, Zvezda eventualno možda uđe u Ligu Evrope, ostala 3 kluba ispadaju najkasnije u drugom kolu
G

Gost78

pre gotovo 3 godine

Bonus da igra 90 minuta, takođe jedan brkati mora igrati 15 i ćelavi pola sata.
С

Спарта

pre gotovo 3 godine

Али сви прво морају да имају контакт лијевом ногом, па после могу како оће. Смијешно! Не знам шта желе да постигну овим правилом кад то претходних пар сезона нису остварили...
Č

Čekić Macola

pre gotovo 3 godine

I 14 je mnogo, najviše 12.
n

noleeeee

pre gotovo 3 godine

a da povecaju broj stranaca nista?