ZVANIČNO: Van Bisaka je prva transfer bomba ovog leta na Ostrvu! Junajted je dobio što je tražio

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.19. | 13:50

Najskuplji desni bek svih vremena

Pukla je prva transfer bomba ovog lerta na Ostrvu!

Mančester Junajted je i zvanično potvrdio da je angažovao desnog beka Arona Van Bisaku iz Kristal Palasa. Mladi reprezentativac Engleske je potpisao petogodišnji ugovor sa Crvenim đavolima.

Izabrane vesti

Pregovori su trajali nekoliko nedelja, a na kraju je prošla Mančester Junajtedova treća ponuda vredna 50.000.000 funti, što je nešto više od 55.000.000 evra po današnjem kursu. Palas je na početku tražio 55.000.000 funti i na kraju je pristao da smanji cenu.

Van Bisaka je tako postao najkuplji desni bek u istoriji fudbala (Voker je bio dosadašnji rekorder), a drugi među bekovima uopšte. Rekord drži levi bek Benažamin Mendi kojeg je Mančester Siti platio nešto više od 57.000.000 evra.

Van Bisaka je ujedno i najveći transfer na Ostrvu u dosadašnjem delu prelaznog roka. Do sada je najskuplji bio transfer Raula Himeneza kojeg je Vulverhemtpon otkupio za 38.000.000 evra od Benfike. Slede Pablo Fornals (Viljareal – Vest Hem, 28.000.000), Andre Gomeš (Barselona – Everton, 25.000.000), Vesli (Briž – Aston Vila, 25.000.000), Dani Ings (Liverpul – Sautemton, 22.200.000), Leandro Trosar (Genk – Brajton, 20.000.000)...

Van Bisaka ima 21 godinu i za kratko vreme je postao senzacija ostrvskog fudbala. U februaru prošle godine, zaigrao je silom prilika za Kristal Palas kada Roj Hodžson nije mogao da računa na desne bekove Kelija i Vorda u meču protiv Totenhema. Lokalni klinac je dobio šansu i oduševio. Samo mesec dana ranije su mu propale dve pozajmice u četvrtu ligu Engleske. Od tada je njegova karijera u Palasu išla uzlaznom putanjom i postao je jedan od najbljih desnih bekova Premijer lige.

Do sada se defanziva pokazivala kao jača strana u igri Van Bisake i to je ono zbog čega je doveden u Mančester Junajteda. Desni bek je bio rak rana Mančester Junajteda prethodnih godina. Antonio Valensija je napustio klub, Mateo Darmijan se nikada nije pokazao, Ešli Jang je bio prinudno rešenje, a mladi Portugalac Dalot je minule sezone pokazao da još nije sazreo za velika očekivanja.

Desni bek je dobar deo karijere u mlađim kategorijama proveo igrajući krilo, pa će sada imati šansu da pokaže i koliko je dobar u ofnazivnim zadacima. U Kristal Palasu se preteženo branio i zato je defanziva dolazila do izražaja. U Junajtedu će imati više loptu u nogama i više napadati.

Maldi Englez je drugo pojačanje Mančester Junajteda ovog leta. Pre njega je od Svonsija kupljeno krilo Danijel Džejms za 17.000.000 evra. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara