Dani Ings
Dani Ings

Zvanično: Vest Hem doveo Mojesu pojačanje za spas

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 13:52

Aston Vila izvukla polovinu uloženog

Dajvid Mojes će za vikend igrati odlučujući meč protiv Evertona za ostanak na klupi Vest Hema, a u „minut do 12“ je stiglo pojačanje koje bi moglo da mu sačuva posao.

Nakon jutrošnjih uspešnih lekarskih pregleda, novi fudbaler Čekićara iz Londona je danas i zvanično postao engleski napadač Dani Ings. I mogao bi da debituje već za vikend protiv Evertona čiji trener Frenk Lampard je takođe pred smenom.

Izabrane vesti

Odavno je Ings bio Mojesova želja, hteo ga je škotski stručnjak i prošlog leta ali tek sada su se stvorili uslovi za transfer u istočni London. Ings je potpisao ugovor na dve i po godine, a Aston Vili je fiksno pripalo oko 13.700.000 evra na ime obeštećenja. Zarada bi mogla da dogura i do 17.120.000 evra ako Ings ispuni sve bonuse iz ugovora. Podsetimo, Vila je Ingsa dovela iz Sautemptona pre godinu i po dana za oko 30.000.000 evra ali se novom treneru Unaju Emeriju nije ukapao u planove. A već je na njegovo mesto doveden mladi Amerikanac Džon Duran za oko 20.000.000 evra.

Ings spada u kategroiju staromodnih klasičnih napadača i Mojes zna šta može da očekuje od njega. Fizički je jak, dobar egzekutor i mnogo radi za ekipu na terenu. Vest Hem je prvo hteo Jusufa En Nesirija iz Sevilje ali ih je on odbio i Mojes je podgrejao letošnju priču oko ingsa. Prvo su Čekićari kao i Everton pokušali da izdejstvuju pozajmicu engleskog golgetera ali je Aston Vila bila raspoložena samo za definitivnu prodaju. Juče je dgovorena cena i Ings je danas zadužio opremu londonskog kluba.

 


tagovi

Dani IngsZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara