Zvanično: Vest Hem kupio Fornalsa za 24.000.000 funti

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.06.19. | 13:37

Drugi najskuplji transfer u istoriji kluba

Prvo „pravo“ pojačanje sletelo je na Olimpijski stadion u London. Do danas je Vest Hem doveo iskusnog golmana Roberta iz Espanjola i još jednog čuvara mreže, Dejvida Martina iz Milvola, međutim, letnja pijaca u onom smislenom značenju otvorena je potpisom Pabla Fornalsa.

U pitanju je 23-godišnji ofanzivni vezni Viljareala, koji stiže u Prmeijer ligu na izričit zahtev trenera Manuela Pelegrinija. Čileanski strateg vodio je Malagu u trenutku kad je Fornals polako kucao na vrata prvog tima, još tad mu sve svideo, zbog tehničkih sposobnosti i načina na koji menja ritam utakmica, ali tek ovog leta su se složile kockice da ga vidi na velikoj sceni, da bi se uprava Čekićara baš potrudila da ispuni želju treneru.

Izabrane vesti

Fornals je plaćen Viljarealu 24.000.000 funti u glavnici, uz napomenu da zavisno od igara i učinka španski klub može da dobije dodatnih 6.000.000 funti kroz bonuse. Sam igrač potpisao je petogodišnji ugovor, u kome je klauzula da saradnja automatski, bilo kof trenutka za vreme trajanja, može da se produži na još 12 meseci.

I još nešto: Pablo Fornals je ovim potpisom postao drugi najskuplji igrač u istoriji Vest Hema. Ispred je samo Brazilac Felipe Anderson, plaćen Laciju prošlog leta 34.200.000 evra.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara