Zvao sam letos Luisa Enrikea, hvala bogu pa je odbio; svako ko hoće u Arabiju na Superkup je debil!

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 14:53

Gazda Napolija Aurelio de Lauretis otvoreno o gorućoj temi u Italiji

Prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis susreo se sa nemalim problemom nakon najvećeg uspeha kluba u 21. veku - osvajanja titule u Seriji A. Potpuno neočekivano, zbog nerazumevanja sa ljudima iz uprave (i pre svega sa samim gazdom) oko dalje strategije razvoja tima, sa mesta trenera povukao se Lučano Spaleti.

De Laurentis je posle dužeg premišljanja odlučio da na klupu postavi pomalo zaboravljenog Rudija Garsiju, a mediju su sve do njegovog zvaničnog imenovanja spekulisali s imenima - ko bi mogao da bude taj.

Izabrane vesti

Kontroverzni filmadžija dugo nije želeo da komentariše s kim je sve pregovarao, da bi danas otkrio dva imena. I to na veoma zanimljiv način...

"Sada mogu da vam otkrijem da sam zvao Luisa Enrikea u junu, ali hvala bogu, on nije želeo da dođe. Odabrao je Pari Sen Žermen. Zašto hvala bogu? Pa pogledajte njegove rezultate u Parizu".

De Laurentis kaže da je zvao i Tijaga Motu...

"Razgovarao i sa njim. Nije hteo da prihvati posle sjajnih Spaletijevih rezultata".

Napoliju ne ide baš sjajno sa Garsijom. Zaostatak za Milanom je već sedam bodova, doživljena su dva poraza, međutim Francuz za sada ne mora da brine za posao. Ako je verovati De Laurentisu...

"Uvek treba dobro razmisliti pre bilo koje radikalne odluke. Pogrešno je ishitreno reagovati. Moramo da ublažimo tu potrebu da imamo sve i odmah, to u realnom životu nije moguće. Bilo koji drugi trener bi se takođe mučio. Jedina moja odgovornost, pored toga što sam ga izabrao, u tome je što nisam imao priliku da budem blizu njega".

Velika prašina u Italiji podigla se zbog Superkupa koji bi trebalo da se odigra u Saudijskoj Arabiji. Napoli i Fjorentina navodno nemaju nameru da putuju na Bliski istok...

"Svako ko planira da ide da igra Superkup u Arabiji je debil! Vidite li šta se dešava u Izraelu? Moglo bi da dođe do vazdušne blokade čitave te teritorije. I sve to da bi se zaradio neki milion više?! Hajde da igramo na Olimpiku u Rimu, u čemu je problem. Ne, mi ne bojkotujemo Superkup, samo kažem da bi trebalo još jednom dobro svi da razmislimo", podvukao je gazda Napolitanaca.

Pored Napolija i Fjorentine Superkup treba da igraju Milan i Lacio.


tagovi

Aurelio De LaurentisLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara