Zvezda bez bonusa kreće u odbranu Kupa, Falko startuje

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 09:19

Crveno-beli domaćini Radničkom (17 časova, TV Arena) u okviru osmine finala Kupa

Crvena zvezda je pobedom nad Čukaričkim otvorila prolećni deo sezone (3:0), mada su navijači i stručni štab Dejana Stankovića očekivali boljuu igru. Crveno-beli su odradili posao, iako su u sudaru sa Brđanima postali dominantni tek posle isključenja Drezgića.

Večerašnji susret na Marakani protiv Radničkog (17 časova, TV Arena) treba da najavi uspon forme, odnosno ulije dozu samopouzdanja navijačima koji očekuju da će šampion biti na maksimalnom broju obrtaja do večitog derbija, zakazanog za 27. februar.

Izabrane vesti

Trener crveno-belih Dejan Stankovića izvršiće samo blage korekcije u odnosu na prolećnu premijeru. Tačnije, očekuje se da crveno-beli večerašnji duel počnu bez bonus igrača (nema pravila u Kupu), pa će mesto mladog Strahinje Erakovića popuniti Radovan Pankov.

Oporavio se od povrede glave Milan Pavkov, ali će Dejan Stanković na megdan Nišlijama izvesti proverenu formaciju 4-1-4-1. Usamljen u špicu će biti Ohi, dok će na desnom boku delovati Filipo Falko. Istakao je Dejan Stanković da ima velika očekivanja od Italijana u nastavku sezone i možda je duel sa Radničkim najava novog poglavlja bivšeg člana Lečea na Marakani.

„Radnički je pokazao da je formirao vrlo kvalitetan sastav koji se uspešno takmiči u Superligi. Imali su pozitivne rezultate tokom pripremnog perioda. Dopunili su selekciju i sad ima kombinaciju starijih, iskusnijih igrača predvođenih Kovačevićem, Pejovićem i Kasalicom, uz dva, tri mlada igrača, između ostalog Stefanom Mitrovićem koji je skrenuo pažnju tokom jesenjeg dela prvenstva. Sad rešenje u napadu traže preko Štulića. Ni u kom slučaju ne potcenjujemo takmičenje i protivnika. Imamo cilj, Crvena zvezda svake godine hoće osvoji oba domaća trofeja. Kroz tu prizmu se spremamo za utakmicu“, rekao je prvi saradnik Dejana Stankovića, Nebojša Milošević.

Ovo je drugi ovosezonski obračun Crvene zvezde i Nišlija. Oktobra prošle godine crveno-beli su slavili uz mnogo muka, pogotkom El Fardu Bena. Od tada se mnogo toga promenilo u timu Radničkog, došao je novi trener Radoslav Batak kao i ceo tim novajlija. Međutim, Nišilije nisu bile konkurentne Partizanu u prvom prolećnom kolu. Sada dolaze na Marakanu da poprave utisak.

Radnički je poslednjih godina rado viđen gost i rival Crvene zvezde. Srpski šampion je vezao sedam pobeda protiv ekipe iz Niša. Zanimljivo je da su crveno-beli prethodni put primili gol protiv Radničkog još u novembru 2018. godine u remiju na Čairu (2:2). Jasno je da je domaćin favorit, posebno što su crveno-beli aktuelni osvajači duple krune i žele da odbrane pehar namenjen pobedniku Kupa.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI (17 ČASOVA, ARENASPORT)

Stadion: Rajko Mitić

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Pičini, Pankov, Dragović, Rodić – Sanogo, Falko, Kanga, Ivanić, Katai – Ohi.

RADNIČKI NIŠ: Dujmović – Aksentijević, Vujadinović, Savić, Ćirković – Arsić, Pejović, Mesarović, Mitrović, Kasalica –Živojinović. Trener: Radoslav Batak.


tagovi

Kup SrbijeFilipo FalkoRadovan PankovOhi Omoidžuanfo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara