Zvezda bez šansi: Maksimoviću se smeši 6.000.000 evra u Atini

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 18:04

Reprezentativac Srbije navodno već postigao dogovor sa Panatinaikosom, čeka se samo ozvaničenje

Predsednik Hetafa Anhel Tores nedavno je, sasvim spontano, bacio navijače Crvene zvezde u stanje blage euforije, rečima da Nemanja Maksimović želi da se vrati u Srbiju, ili u neku zemlju u okruženju kako bi bio bliži porodici. Mnogi su to protumačili kao jasan znak da će reprezentativac naše zemlje gotovo sigurno staviti paraf na ugovor sa matičnim klubom i postati kapitalno pojačanje za evropske kvalifikacije.

Nije tajna da je Crvena zvezda još prošlog leta pokušavala da postigne dogovor sa Hetafom, bio je i na nezvaničnom sastanku sa direktorima srpskog šampiona momak iz Banje Koviljače. Iluzorno je uopšte i pominjati kakvo bi pojačanje za Vladana Milojevića predstavljao potencijalni dolazak Nemanje Maksimovića, i da bi motoričkim sposobnostima podigao kompletan vezni red Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Međutim, teško da će se obistiniti predviđanja predsednika Hetafea... Tačnije, delom će se ispuniti. Naime, prema pojedinim informacijama Nemanja Maksimović je postigao preliminarni dogovor sa Panatinaikosom. Reprezentativac Srbije bi u junu trebalo da se preseli u Atinu, gde ga čeka trogodišnji ugovor vredan 6.000.000 evra (dva miliona po godini), uz određene bonuse. Crvena zvezda i da je žarko želela nije mogla da parira cifri koju je pred Maksimovića stavio Panatinaikos. I dalje u srpskom šampionu ne postoji taj razred plata od dva miliona evra godišnje

Navodno, Maksimović je već pružio ruku čelnicima Zelenih, ostalo je samo da se posao ozvaniči. Kao na primer što je Crvena zvezda potvrdila dolazak Pitera Olajinke dok je sezona još trajala.

Panatinaikos je poslednjih godina u velikom usponu, mada još nije osvojio toliko čekanu titulu šampiona Grčke. Veliki uticaj na igre Zelenih imali su i srpski reprezentativci. Već dugo Filip Mladenović je jedan od najboljih bekova grčke lige, Filip Đuričić je opravdao očekivanja. I informacije iz Grčke govore da će im se pridružiti Nemanja Maksimović.

Za Nemanju Maksimovića bio je zainteresovan i drugi grčki velikan, PAOK iz Soluna. Međutim, baš kao i Crvena zvezda nije mogao finansijski da parira Panatinaikosu.


tagovi

PanatinaikosNemanja Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara