Zvezda bila milostiva na Stankovićevom jubileju: Šapčani kao deca u kavezu sa lavovima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.03.21. | 20:59

Crveno-beli sa 30 posto slavili protiv Mačve, možda i propustili priliku za rekordnu ovosezonsku pobedu – 4:0

Crvena zvezda je vratila zimsku zalihu od devet bodova prednosti i omogućila sebi relaksirajući rad u narednom periodu, zaključno sa večitim derbijem koji je na programu 7. aprila na stadionu Rajko Mitić. To je siže sparniga srpskog šampiona sa Mačvom, pošto su nemoćni Šapčani u većem delu meča delovali kao deca bačena u kavez sa lavovima. Srećom, po tim Alfreda Jermaniša, crveno-beli se nisu pretvorili u krvoločne fudbalske zveri, željni rekordne ovosezonske pobede. Zvezda je posao završila za 20 minuta i sa tribina najvećeg srpskog stadiona delovalo je da može da postigne pogodak kada god poželi. Bilo je dekoncentracije u završnici, luksuziranja, i tako sasvim razumljivih misli o tome da im protivnik ništa ne može, uzimajući u obzir kako je ekipa iz Šapca delovala na Marakani. Nikako.

Na kraju je bilo 4:0, za 15. pobedu nizu Crvene zvezde, ali i punu šaku brade gostiju koji su bili zreli za pravu rezultatsku katastrofu. Njihova je sreća što je domaćin pokazao jednu vrstu sportske empatije i nije želeo da ubrzava. Zvezda je napravila dvocifren broj šansi, bilo je lepih akcija, uspon kada je reč o spremnosti pokazao je Aleksandar Katai, koji je postigao dva gola.

Izabrane vesti

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković, bez obzira što je protivnik iz donjeg dela superligaškog fudbala, odlučio se da na teren izvede možda i najjači tim. Jasna je bila ideja mladog stručnjaka, koji je 50. put sedeo na klupi kluba sa Marakane, da pokaže autoritet i podseti auditorijum na jesenja izdanja, kada je Zvezda u domaćim mečevima bila mašina za mlevenje mesa. Jačina srpskog šampiona i totalna nemoć gostiju iz Šapca pretvorilo je predstavu na Marakani u utakmicu na jedan gol.

Zvezda je povremeno štedela goste iz zapadne Srbije, igrajući sa 30 posto ofanzivnog kapaciteta, ali i to joj je bilo dovoljno da bez ikaksvih problema napravi šansu pred golom Nikole Perića. U meču sa borcem mnogo slabije kategorije crveno-beli su pumpali samopouzdanje kroz divne poteze Aleksandra Kataija, kombinatoriku u završnoj trećini terena, čak i smelost Milana Pavkova da udari lažnjak. Mada mu to nije osnovna delatnost. Sve što smo videli u Ljutice Bogdana još jednom je stavilo pod sumju letošnju odluku FS Srbije da elitnu ligu proširi na 20 klubova... Veći intenzitet je, sigurni smo, na pojedinim treninzima Crvene zvezde, više učenici Dejana Stankovića potroše energije tada nego u mečevima kao što je ovaj večerašnji na Marakani. Ali to je već druga i načeta tema.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković iskoristio je zaostali meč sa Mačvom da još malo u ritam ubaci jesenas jednog od najboljih igrača ekipe Aleksandra Kataija. Majstor fudbala iz Srbobrana postigao je treći gol od kada se vratio sa tromesečnog bolovanja. Uradio je to na „kataijevski“ način, tako što je roglju šesnesterca premstio loptu na desnu nogu i onda pogodio dalji ugao. Bilo ga je stalno u ofanzivnim akcijama, imao je još nekoliko lepih pokušaja. Kada već rival nije bio pravi, šteta je što nije bilo publike na Marakani. Sigurni smo da bi zapadna i istočna tribina apladuirala pole brojnih napadačkih akcija crveno-belih. Kao u 24. minutu kada je Ivanić poslao dijagonalu, Gajić iz prve centrirao, a Pavkov spretnom reakcijom primorao Perića na kapitulaciju.

Igrom veznog reda Crvene zvezde komandovao je Veljko Nikolić, koji se odlično kretao, delio lopte, ali je zatajio u realizaciji. Kolosalnu šansu odbranio mu je Perić, dok u sledećoj situaciji nije imao ni sreće. Oslobodio se Mijailovića, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Mačva je bila inferiorna u svakom smislu te reči. Trener Šapčana, slovenački stručnjak Alfred Jeremiš, rekao je u najavi meča da njegov tim dolazi na diplomski ispit, i da će se njegov tim nameriti na doktore i inženjere fudbala. Teško da će se pojedinici iz redova Mačve približiti takvom statusu, obzirom da nisu zagrebali po ozbiljnom otporu.

Isti sliku smo gledali u nastavku. Menjao je Dejan Stanković, šansu od prvog minuta dobili se Gelor Kanga i Željko Gavrić. Šuterski trening nastavili su Veljko Nikolić i Aleksandar Katai, nije se dalo ni El Fardu Benu da postane stranac sa najviše golova u crveno-belom dresu. Zakuvalo se samo u jednom trenutku kada su verbalni duel imali Milan Borjan i trener gostiju... Na kraju pogodili su Aleksa Vukanović i Aleksandar Katai za ubedljivih 4:0.

CRVENA ZVEZDA – MAČVA 4:0 (2:0)

/Katai 10, 88, Pavkov 24, Vukanović 80/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Jovan Šegrt

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Degenek, Pankov, Rodić (od 73. Gobeljić) – Petrović (od 67. Srnić), Ben (od 67. Vukanović), Nikolić, Ivanić (od 46. Kanga), Katai – Pavkov (od 46. Gavrić).

MAČVA (4-2-3-1): Perić - Pejović (od 46. Subotić), Kremenović, Dabić - Mijailović (od 46. Sladojević), Kočar, Knežević, Obrovac (od 68. Tripković) - Ćirković (od 78. N. Panić), V. Panić, Trimanović (od 68. Đoković).


 


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara