Zvezda gleda ka Švajcarskoj, Sent Galen je na potezu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.06.20. | 16:35

Da bi crveno-beli u trećem kolu kvalifikacija bili povlašćeni, jedan od uslova je da i Jang Bojs ne osvoji titulu u Švajcarskoj

Nastavak prvenstva doneo je Sent Galenu poklon kakav su mogli samo da požele. Tun je na potpuno iznenadio Jang Bojs i dozvolio popularnom Espenu da se osamostali na vrhu tabele. Međutim, da bi preuzeo čelo kolone, moraće prvo da trijumfuje protiv neugodnog Ciriha (20.30).

Pre nego što će večeras pokušati da saplete Sent Galen, klub iz najvećeg grada Švajcaske mogao je tim sa istoka zemlje da pogura ka tituli, pošto je u prethodnom kolu dva puta vodio protiv Jang Bojsa, ali je u završnici meča ipak pao.

Izabrane vesti

Neće lider švajcarske Super lige do kraja prvenstva imati podršku samo svojih navijača, već i sa crveno-bele strane Topčiderskog brda, pošto je titula Sent Galena jedan od uslova da Crvena zvezda čak i u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona bude nosilac.

Cirih u drugom delu sezone i dalje čeka na prvu pobedu. Tim Ludovika Manjana poslednji put je slavio sredinom decembra prošle godine i od tada je nanizao šest mečeva bez trijumfa. Međutim, švajcarski stručnjak zadovoljan je onim što je njegova ekipa pokazala u prošlom kolu protiv Jang Bojsa.

Slaba forma ekipe iz glavnog grada nije razlog da se izabranici Pitera Cidlera opuste pred ovaj duel. Svestan je toga i nemački stručnjak koji od svojih fudbalera zahteva čak i bolju partiju od one u prethodnom kolu sa Sionom. Kako i ne bi, Cirih je oba puta ove sezone tukao njegovu ekipu i jedini je uz Jang Bojs koji je Sent Galenu u prvenstvu uspeo da postigne više od dva gola.

Cidler treći udarac od Ciriha ne bi smeo da primi. Neće Jang Bojs deliti poklone još dugo.

ŠVAJCARSKA - 25. KOLO

Utorak

Tun – Jang Bojs 1:0 (0:0)

Sreda

Ksamaks – Bazel 1:2 (1:1)

Sion – Servet 1:1 (1:1)

Lugano – Lucern 2:0 (0:0)

Četvrtak

20.30: (1,60) Sent Galen (4,00) Cirih (5,60)



tagovi

Švajcarska 1Sent GalenCirih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara