Oskar Estupinjan
Oskar Estupinjan

Zvezda hoće još jednog napadača po Ohijevom sistemu: Kolumbijac, daje golove u Portugaliji! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 17:08

Oskar Estupinjan jedna od želja...

Crvena zvezda je izvesnom prodajom Marka Lazetića i Njegoša Petrovića dobila prostor da razmišlja o novim ulaznim transferima i još nekom pojačanju, pored Ohija i Italijana Kristijana Pičinija. Nagovestio je generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić da klub razmišlja u pravcu dovođenja još jednog manevriste, gde se kao prvi izbor stručnog štaba Dejana Stankovića izdvojio Edmund Ado iz moldavskog Šerifa.

Nejasna je situacija i oko napadača, posebno što postoji mogućnost da posle Marka Lazetića crveno-beli prodaju i Milana Pavkova. Zvezda je odbila ponudu Kanzas Sitija u vrednosti od 1.000.000 evra, svesna da je Ohiju potrebna konkurencija. Ipak, u Ljutice Bogdana razmišljaju u potencijalnim pojačanjima kada je reč o novim licima u ofanzivnoj liniji tima. Čak će pokušati da narednih dana "po Ohijevom sistemu" obezbede potpis još jednog centarfora. Najbolji strelac norveške lige praktično je dogovorio prelazak u Beograd šest meseci pre isteka ugovora sa Moldeom, a potom pojačao crveno-bele prvog dana zimskog prelaznog roka

Izabrane vesti

To iskustvo ohrabrilo je odgovorne iz Crvene zvezde da krenu u novu misiju, kako bi već sada kaparisali najboljeg strelca portugalske Vitorije Gimaraeš, Oskara Estupinjana.

Snažni Kolumbijac ima važeći ugovor sa članom Primeire do juna ove godine, što u praksi značii da može slobodno da pregovara sa zainteresovanim klubovima, čak i ugovori transfer. Baš kao Ohi. Crvena zvezda je već pre novogodišnjih praznika počela da se raspituje o uslovima pod kojim bi Estupinjan došao u Beograd. U Ljutice Bogdana vlada optimizam kada je reč o potencijalnom transferu, mada su svesni da je ispred njih jako težak zadatak. Posebno što je Vitorija po vestima iz Portugalije ponudila Estupinjanu nastavak saradnje i novi dvogodišnji ugovor.

Momak koji je rođen u Kaliju 1996. godine igra jednu od najboljih sezona u karijeri. Na 15 prvenstvenih mečeva postigao je osam golova i u ovom trenutku je najbolji strelac Vitorije Gimaraeš.

Estupinjan je blistao i u poslednjem prvenstvenom kolu kada je sa dva gola kumovao pobedi Vitorije nad Estorilom (3:1). Prema dostupnim video snimcima Estupinjana krasi odlična skok igra, nekoliko golova ove godine postigao je glavom. Možda mali pokazatelj da bi u perspektivi mogao da zameni Milana Pavkova.

Snažni Kolumbijac je ponikao u Onse Kaladesa, za koji je debitovao kao dete kluba i tinejdžer. Brzo ga je matični klub prodao Vitoriji Gimaraeš u transferu vrednom 450.000 evra.

Kolumbijac je imao uspone i padove na evropskom tlu, Portugalci su ga slali na pozajmicu u ekvadorsku Barselonu, ali i turski Denzli za koji je postigao sedam golova na 27 mečeva.

Od 2020. godine se ustalio u redovima trenutno šestoplasiranog tima portugalske Primeire. Prethodne takmičarske godine je postigao osam prvenstvenih golova, što znači da je ove sezone već izjednačio taj učinak.



tagovi

Oskar EstupinjanZvezdan TerzićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara