Stadion Er Albanija na kojem će gostovati Crvena zvezda
Stadion Er Albanija na kojem će gostovati Crvena zvezda

Zvezda igra u Tirani u utorak! Talični Albanci bunkerom izbacili Dinamo Tbilisi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.08.20. | 20:52

Domaćim ima za čim da žali

Crvena zvezda će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gostovati albanskom prvaku Tirani sledećeg utorka. To je epilog večerašnjeg meča prvog kola u kojem je Tirana kao gost savladala Dinamo u Tbilisiju sa 2:0, pa će Zvezda umesto u Gruziju, putovati u Albaniju.

Teško je proceniti šta je ovde bio bolji ishod za srpskog šampiona i koji rival bi bio lakša opcija. Svakako se mora priznati da je ovo bio iznenađujući ishod na Kavkazu. Pogotovo zbog onoga što je viđeno na terenu.

Izabrane vesti

Nije Dinamo Tbilisi neka posebna klasa evropskog fudbala ali se očekivalo da eliminiše Tiranu i bio je favorit. Što po kvalitetu, što zbog domaćeg terena. Ipak, gosti su uz mnogo sreće uspeli da ostvare pobedu i da narednog utorka na stadionu Er Albanija od 20.00 časova zakažu duel protiv Crvene zvezde u Tirani. Naravno, meč će biti odigran bez prisustva publike.

Od prvog do poslednjeg minuta je Tirana igrala bunker u Gruziji i čekala neki poklon domaćina kojim bi došla do gola i prednosti. Kružio je Dinamo oko šesnaesterca Albanaca, ali je to bila jalova incijativa i nikako domaćin nije uspevao da probije defanzivni bedem fanatično borbenih gostiju. Kada su Gruzini malo popustili sa gasom i čekali kraj prvog poluvremena za predah, pala im je koncentracija i u četvrtom minutu nadoknade su poklonili vođstvo Tirani. Neverovatno je šta su štoperi i golman Dinama uradili u poslednjem minutu prvog poluvremena i kako su častili argentinskog napadača Torasu...

Uzalud je Dinamu bilo što je u prvom poluvremenu imao 70 odsto loptu u svom posedu, što je u kornerima vodio 5:0, što je pokušavao da igra i da napadne. Nije imao igrača koji pravi razliku i koji potezom može da probije bunker Albanaca. Nije uspeo da za 45 minuta zabeleži šut u okvir gola. Tirana je postigla gol koji je čekala i u drugom poluvremenu dodatno blindirala prilaze svom golu. Probao je domaći trener izmenama, uveo je ofanzivce i ostavio gostima više prostora za kontre što su oni i priželjkivali. Dočekali su jednu u 86. minutu i novi poklon domaćeg golmana koji je ovoga puta golom častio Ismajlgecija. A Tiranu je častio prolazom u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nema sumnje da će Albanci biti silno motivisani protiv Crvene zvezde naredne sedmice i da će istim receptom pokušati da se provuku, ali ovoga puta će ih čekati znatno ozbiljniji protivnik. Dvostruki uzastopni učesnik Lige šampiona bi trebalo da demonstrira klasu u Tirani za sedam dana.


tagovi

TiranaDinamo Tbilisikvalifikacije za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara