Zvezda je za Albaniju nacionalno pitanje: Tiranu sprema analitičar reprezentacije, bivši Panućijev pomoćnik

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 11:51

Veliki optimizam u glavnom gradu Albanije

Utakmica sa Crvenom zvezdom, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, nije samo važna za Tiranu, već je to nacionlno pitanje Albanije. Ovim rečima portal panorama.com počinje tekst o sutrašnjem gostovanju najtrofejnijeg srpskog kluba. Posle trijumfa nad Dinamom u Tbilisiju, igrači i stručni štab Tirane su veliki optimisti, pucaju od samopouzdanja i nadaju se da će napraviti istorijski uspeh...

Isto se nada i tamošnja javnost, ali i sve fudbalske instance. Stavili su se u službu Tirane, o čemu govori sledeća informacija. Važnu ulogu u pripremi duela sa Crvenom zvezdom imaće Alariko Rosi. Reč je o italijanskom stručnjaku koji je specijalista za video-analizu i statistiku. Angažovan je u FS Albaniji kao jedan od najvažnijih ljudi u stručnom štabu Eduarda Reje. Upravo je Rosi prethodnih dana analizirao mečeve Crvene zvezde u ovoj sezoni, kao i izdanja u Evropi prethodnih godina.

Izabrane vesti

Njegove podatke igrači Tirane iskoristiće u preostalih 24 sata kako bi imali adekvatnu taktičku pripremu. Pored njega za skautiranje srpskog šampiona biće zaduženi Dimitris Ksuris i Nikolas Cacalis. Albanska štampa piše da su oni odradili savršenu pripremu meča sa Dinamom iz Tbilisija.

„Tim Tirane radi na svakom detalju uoči meča sa Zvezdom. Videli su već na koji način igraju direktni rivali i na koji način da ih napadnu, odnosno da se brane“, pišu albanski mediji.

Inače, Alariko Rosi je jedan od Italijana koji su u poslednjoj deceniji imali veliki uticaj na albanski fudbal. Pre dolaska u tu zemlju radio je kao pomoćnik Kristijana Panućija u Seriji B.

Sve navedeno navodi na još veći oprez igrače Crvene zvezde i posebno stručni štab Dejana Stankovića.


tagovi

Tirana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara