Dejan Stanković sa igračima (©Starsport)
Dejan Stanković sa igračima (©Starsport)

Zvezda mirno čeka žreb: Kroz prvo kolo i sa pola gasa

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.08.20. | 09:28

Fola Eš, Konahs i Evropa mogući rivali crveno-belih

Nikada se mirnije nije čekao žreb na Marakani za neko evropsko takmičenje. Uvek se među potencijalnim rivalima nalazi neka „koska“ koju bi valjalo izbeći, ali ovog puta čak ni takvog nema.

Srpski prvak će danas tačno u podne saznati ime rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a ko god da izađe na megdan, morao bi da bude samo lak zalogaj za crveno-bele. UEFA je odredila da su Crvenoj zvezdi tri moguća rivala prvak Luksemburga Fola Eš, prvak Velsa Konahs Ki i prvak Gibraltara Evropa.

Izabrane vesti

Jedno ime nam je poznatije od ostalih, velški Konahs, jer je prošlog leta igrao protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope. I crno-beli su lagano prošli dalje sa dve pobede: u gostima 1:0, kod kuće 3:0.

Fola Eš iz Luksemburga je pre tri godine došla do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i to joj je najveći uspeh na međunarodnoj sceni, dok je Evropa iz Gibraltara dva puta uspela da prođe prvu rundu kvalifikacija.

Ove godine je sistem takmičenja promenjen, igraće se samo jedna utakmica, pa će žreb odlučiti da li će Zvezda biti domaćin, gost ili će možda morati utakmica da se igra negde na neutralnom terenu. Utakmica prvog kola kvalifikacija igraće se 18. ili 19. avgusta.

Sve kad se sabere, prvo kolo bi moralo da bude šetnja crveno-belih do drugog kola, a tamo je već čekaju neka dosta ozbiljnija imena. Žreb za drugu rundu kvalifikacija je već u ponedeljak, a tu su potencijalni rivali srpskog prvaka Midtilend (Danska), Šerif (Moldavija), Kluž (Rumunija), Ferencvaroš (Mađarska), Dandalk (Irska), Slovan (Slovačka), Suduva (Letonija), Omonija (Kipar), Sarajevo (BiH) i Dinamo Tbilisi (Gruzija).

I ovde će pre žreba UEFA skratiti spisak potencijalnih rivala, pa će se znati možda i večeras uži krug Zvezdinih mogućih protivnika.


tagovi

FK Crvena zvezdaLiga šampionažrebSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara